You, the petitioner

Referendum wekelijkse koopzondagen in Utrecht

487 signatures

In 2005 stemde Utrecht in een referendum in grote meerderheid tégen wekelijkse koopzondagen. Nu dreigt de gemeenteraad die uitslag opzij te schuiven, zónder onderzoek te hebben gedaan naar de meningen van inwoners, winkeliers en winkelmedewerkers. Daarom achten wij een nieuw referendum noodzakelijk.

Petition

We

kiesgerechtigde inwoners van de gemeente Utrecht

 

observe

dat de Utrechtse gemeenteraad dreigt de uitslag van het referendum uit 2005, waarin 65,3% van de stemmers (bij een opkomst van 60,45%) tégen invoering van wekelijkse koopzondagen stemde, opzij te schuiven, zónder ook maar enig onderzoek te hebben gedaan naar het draagvlak voor wekelijkse koopzondagen onder inwoners, winkeliers en winkelmedewerkers

 

and request

de gemeente de keuze voor of tegen wekelijkse koopzondagen wederom over te laten aan de inwoners, door middel van een raadgevend referendum.


LET OP! Uw ondertekening dient u achteraf nog te BEVESTIGEN door op de e-mail van petities.nl te reageren. Zorg er daarbij ook voor dat u in ieder geval uw VOLLEDIGE NAAM, ADRES en GEBOORTEDATUM invult. Anders wordt de ondertekening namelijk door de gemeente afgekeurd. GEHUWDE VROUWEN dienen hun MEISJESNAAM in te vullen, omdat zij zo in de Gemeentelijke Basis Administratie staan.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Utrecht 
Petition desk:
Closing date:
2013-04-07 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Frank Schuemie 

History

Signatures