You, the petitioner
Digid pijl

Referendum milieuzones Utrecht

785 signatures

De Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC) is voor schone lucht, maar tegen milieuzones voor auto's. Uit onderzoek van de ADAC (de Duitse ANWB) blijkt dat steden met een milieuzone niet schoner zijn, dan steden zonder milieuzone. Het weren van oudere auto's heeft dus geen zin.

Petition

We

inwoners van Utrecht

 

observe

dat de gemeente Utrecht in 'Het van toepassing verklaren van milieuzonering op het personenautoverkeer als maatregel in de Gezonde Lucht voor Utrecht: uitvoeringsprogramma 2013-2015' diesels ouder dan 8 jaar en benzineauto's ouder dan 19 jaar wil weren uit de binnenstad van Utrecht.

 

and request

de Gemeente Utrecht om geen milieuzone in te voeren. En de bevolking te raadplegen over deze overbodige maatregel. Wij wensen wel schone lucht, schone bussen, een goede sloopregeling, maar geen milieuzone voor personenauto's.

EINDE PETITIE

In de e-mail die u krijgt om uw ondertekening te bevestigen wordt gevraagd om uw adres en geboortedatum. Vult u dit alstublieft in als u in Utrecht woont. Alleen dan telt uw stem mee voor een referendum! Een nog groter plezier doet u ons als u als inwoner van Utrecht ook met uw DigiD wilt ondertekenen. In de rechtermarge naast de petitie vindt u de link. Voor de gemeente is uw stem dan helemaal authentiek en hoeft niet meer gecontroleerd te worden.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Utrecht 
Petition desk:
Closing date:
2013-10-04 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Judith Broer 
Organisation:
KNAC 

History

Signatures