U, de petitionaris
Protest voor prikpil

Red Zandvoortse herten met de prikpil

220 ondertekeningen

Achter afschieten of uithongeren in de winter zit geen plan dat tot een stabiele populatie leidt. Wij vragen uw hulp voor het invoeren van de prikpil (PZP vaccin dus geen hormoon )

Petitie

Wij

Ieder die tegen jacht en uithongeren van de Zandvoortse herten is. Maar vóór de humane oplossing van populatie beheer met de de prikpil is.

 

constateren

  1. Voorlopig wordt de overlast van een te grote populatie damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen door het neerschieten van herten voorkomen. Dit schieten gaat zich keer op keer herhalen wanneer de populatie weer gegroeid is. Er zit achter dit afschieten van herten geen plan dat tot een stabiele populatie leidt met een acceptabele grootte.

  2. Om het afschieten in de toekomst te voorkomen vindt een groep protesterenden dat de herten uit moeten hongeren, en dat zó de populatie terug zakt naar een aanvaardbaar winterpeil. De herten groep groeit dan in de lente weer aan, zodat uithongeren de erop volgende winter wéér plaatsvindt. Er zit achter dit laten uithongeren geen plan dat leidt tot een stabiele populatie het hele jaar door.

 

en verzoeken

Wij vinden beide 'oplossingen' mensonwaardig omdat er gekozen kan worden voor een plan dat het jaar door een stabiele populatie geeft. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat met hulp van een prikpil voor herten in het wild (immunocontraceptie) een stabiele populatie ontstaat, zonder nadelige gevolgen voor dieren, mens, of milieu. Wij vragen uw hulp bij het doen invoeren van deze prikpil.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Gestart een rechtszaak tegen de overheid

Hoe kan het dat enekel mensen de rem op vooruitgang kunnen zijn ? De natuurwet Artikel 3.8 5a geeft aan dat het wettelijk verplicht is naar alternatieven te kijken i.p.v afschot of uithongeren. Deze wettelijke verplichting verschijnt zowel in alle rechszaken omtrent afschot van grazers als in de aanvraag van een afschot vergunning ( besluit )

Wat kan de provincie Noord Holland doen als zij op de hoogte gesteld worden van de mogelijkheden van anticonceptie ? Juist ....

+Lees meer...

of ze pakken de lange twermijn visie aan en reageren of ze negeren hanteren smoezen verdraaien besluiten. Het is een klein onderdeel van de grotere tacktiek van de overheid om niet in te gaan op de vooruitgang. Andere methodes om toch door te dringen zijn daarom ingezet; rechtszaken. Kan een persoon die de oplossing van de universitiet uitdraagt invloed hebben op deze zeer logge ouderwetse en extreem dier-milieu onvriendelijke gang van zaken? Hoe gevaarlijk is massa afschot eigenlijk voor het publiek ? Provincies verdienen aan vleesverkoop daarom geven ze geen of foutieve informatie ? Op de hoogte blijven ? 1. Volg insta #rechtspraakvoordieren. 2. Daarop wordt de datum van de zittingen gemeld. 3. Wil je erbij zijn meld je dan aan bij de rechtbank

14-08-2021

Anticonceptie 5 maart 2020 officiel wettelijk verplicht ( Natuurwet 3.8 5a )

17.12.20
Maar als een humaan alternatief wettelijk verplicht is waarom is het dan nog niet aan de orde? Wij zeggen tot op heden overtreden alle provincies overtreden de wet. Strijdt u met ons mee ?

Op 14 december 2020 was er een stemming in provincie Noord- Holland over of er alternatieven zijn van populatiebeheer voor de herten.

+Lees meer...

De werkgroep heeft er keihard aan getrokken! Dat was namelijk in 2017-2018-2019. Toen vulde wij onze tijd met inspraken in provincie Flevoland waar hetzelfde laken en pak bezigt. Daar hebben ons stokpaardje professor Stout van het veterinair instituut en top expert op het gebied van anticonceptie voor grote grazers geïnitieerd. Met hulp van de PVV is er een wereldliteratuuronderzoek gekomen van vijf hoogleraren die anticonceptie voor de herten, paarden en runderen in afgesloten parken als een goede en reële optie zien. Onze samenwerking met Veterinair instituut Utrecht heeft met recht z'n vruchten afgeworpen. En sinds de wet aangeeft dat als er een alternatief is beter dan afschot dat ingezet moet worden is vanaf 5 mei 2020 het officieel wettelijk verplicht anticonceptie in te zetten ! Let op ! PZP en GnRH anticonceptie voldoen aan zeer strenge voorwaarden oa van EU en Naturar 2000 .Dit plus meer info hebben we naar N-H GroenLinks gebracht en wachten rustig af wat de groepen & partijen met deze informatie willen doen. Doen ze niets ? Wij zijn al in bezwaar bij Flevoland. Crowdfunding - en een stichting worden is de volgende stap. We hebben een go van een heel bekende advocaat helaas kunnen wij niet zijn kosten dragen. Kon dat wel dan was er zeer snel geen afschot en uithongering meer. En dan nog dit. De partij voor de dieren hebben het onderwerp anticonceptie gepoogd te misbruiken om de #CatastrofeTheorie weer uit de kast te halen. Een schande! Via anitafilmt ( initiator werkgroep ) kan je de leerzame discussie met nieuwe zienswijze volgen. En zien hoe die farce zich ontpopt. Want uit een beroerde argumentatie kan een partij haar gouden vleugeltjes fundamenteel kwijtraken ( nieuwe uitspraak )

17-12-2020

https://www.uu.nl/achtergrond/wij-hebben-de-verantwoordelijkheid-om-te-zorgen-dat-deze-dieren-niet-verhongeren

Fantastisch nieuws ! Het literatuuronderzoek anticonceptie van professor Tom Stout, een autoriteit op het gebied van anticonceptie voor de grote grazers, heeft alle kunde gebundeld. De conclusie is het kan gegeven worden en wel direct !!!!! GnRH vaccin kan direct bij de herten worden ingezet.

+Lees meer...

Onder begeleiding van een dierenarts als cascade gebruikt. Zowel PZP vaccin als GnRH vaccin kan gebruikt worden bij herten. Pzp kan mits geregistreerd ingezet worden! Vergunning aanvragen is net als even naar het toilet gaan, dat doe je gewoon! Na 1 jaar inzetbaar. Het vaccin kan zelfs in NL gemaakt worden. PZP wordt al gebruikt in Europa en is dus toelaatbaar zie de brief van de minister. De vraag is waar wachten we op ? Meer info https://dewerkgroep.info/

25-04-2020