You, the petitioner
Park steenderens

Red het park Steenderens-Westervoort

981 signatures

De gemeente gaat het park Steenderens renoveren. De huidige plannen zijn echter desastreus voor dit prachtige stukje natuur: alle struiken, 75% van de bomen, 50% van de vogelsoorten en 75% van de vleermuizen, insecten, kikkers en zeldzame planten verdwijnt. De gemeente wil ook de watergangen opschonen, en 2400 m3 bagger-slib , dat mogelijk giftig is, storten in het park.

Petition

We

Omwonenden en vrienden van de natuur in het park Steenderens-Westervoort-Gelderland.

 

establish that:

  • Wij zijn voor het opknappen, schoonmaken, waar nodig dunnen van het park Steenderens, maar wij zijn tegen het rigoureus kappen van bomen en struiken.

  • Met de huidige plannen verdwijnen vele (beschermde) vogels, vleermuizen, insecten, kikkers en zeldzame planten, waaronder beschermde soorten.

  • Westervoort verliest een uniek stukje natuur, en het zal minstens 30 jaar duren voordat dit weer iets is hersteld.

 

and request

Dat de gemeente haar renovatie plannen op belangrijke punten aanpast zodat behoud van de natuur op korte en lange termijn is gewaarborgd. Dus veel minder bomen kappen, oude bomen zoveel mogelijk behouden en oude volgroeide struiken behouden die bijdragen aan vlinders, hommels en bijen.

Ook willen wij dat de gemeente de plannen om te baggeren en het slib in het park te storten uitstelt, totdat de gezondheidseffecten van het mogelijk giftige slib goed is onderzocht.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Westervoort 
Petition desk:
Closing date:
2016-09-01 
Lead petitioner:
Hans Hogeweg 
Organisation:
Belanghebbenden en omwonenden park Steenderens, onder leiding van ecoloog Harold Appelo. 
Website:

History

Signatures

Updates

Deel de petitie met uw vrienden/familie/buren

Beste mensen,

De petitie loopt als een speer, super. 243 stemmen in 2 1/2 dag.

+Read more...

Om nog meer stemmen te verzamelen willen we jullie vragen de petitie te delen met vrienden, buren, familie. Dat kan via Facebook, email.

Dank je.

Hans, Harold, Peter

2016-07-03