You, the petitioner

Red de VAK

981 signatures

Wij streven naar het behoud van de VAK als één multidisciplinair kunstencentrum voor iedereen in Delft en omstreken om cursussen te kunnen volgen als multimedia, zang, dans, toneel, mode, beeldende kunst en nog veel meer! Met deze petitie willen wij de VAK redden en helpen aan een nieuwe toekomst.

Petition

We

Cursisten van de VAK, inwoners van Delft en omstreken,

 

establish that:

dat de gemeente plannen heeft om de cursussen van de VAK weg te bezuinigen waardoor meer dan 4000 cursisten hiervan de dupe worden.

 

and request

de gemeente af te zien van deze bezuinigingen en de VAK één centrum te laten blijven waar iedereen terecht kan om cursussen te blijven volgen. Eén centrum, om zo de kwaliteit te waarborgen, multidisciplinaire voorstellingen en evenementen op te zetten en de samenwerking tussen de disciplines te bevorderen.

The answer

Toekomst van de VAK

Op 13 oktober 2015 heeft het college van B&W van de gemeente Delft besloten dat de afdeling van De VAK die zich bezighoudt met kunsteducatie op scholen vanaf september 2016 samen met de bibliotheek DOK, een nieuw Taal- en Cultuureducatief Centrum gaat vormen. Tevens is toen besloten dat de afdeling lessen en cursussen van De VAK (Vrije Tijd) vanaf september 2016 verder gaat als coöperatie. Ook de komende jaren blijft Coöperatie De VAK ondersteuning vanuit de gemeente ontvangen, om voor Delft een mooi vrijetijdsaanbod muziek, dans, theater, beeldend en schrijven te behouden.

Bron: Delftse Post

 

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Delft 
Petition desk:
Closing date:
2016-12-11 
Status:
Answered 
Lead petitioner:
Nadine van Mullem 
Organisation:
namens de cursisten van de VAK 

History

Signatures

Updates

Toekomst van de VAK

Op 13 oktober 2015 heeft het college van B&W van de gemeente Delft besloten dat de afdeling van De VAK die zich bezighoudt met kunsteducatie op scholen vanaf september 2016 samen met de bibliotheek DOK, een nieuw Taal- en Cultuureducatief Centrum gaat vormen. Tevens is toen besloten dat de afdeling lessen en cursussen van De VAK (Vrije Tijd) vanaf september 2016 verder gaat als coöperatie.

+Read more...

Ook de komende jaren blijft Coöperatie De VAK ondersteuning vanuit de gemeente ontvangen, om voor Delft een mooi vrijetijdsaanbod muziek, dans, theater, beeldend en schrijven te behouden.

Bron: Delftse Post

2016-10-20