You, the petitioner
Rvvb x bav   red de sportclub bij jou in de buurt

Red de sportclub bij jou in de buurt

8,073 signatures

Hoe zou je het vinden als de sportvereniging waar jij/je kind al jarenlang actief is, opeens de deuren zou sluiten?

De lokale sportclubs hebben het zwaar. Uit onderzoek blijft dat een kwart van de sportverenigingen overweegt zijn accommodatie deze winter te sluiten vanwege oplopende kosten.

Petition

We

RVVB en BAV geven bestuurders van verenigingen een stem. Gezien worden, erkenning, waardering voor het vak

 

observe

PvdA-Kamerlid Mohammed Mohandis, breed gesteund door een overgrote meerderheid in de Kamer, vroeg het kabinet in juni al om te kijken hoe sportverenigingen die vanwege stijgende energieprijzen in de knel komen, kunnen worden ondersteund. De minister zei toen meer tijd nodig te hebben, maar er is nog steeds geen plan en we hebben geen tijd te verliezen.

Daarom dringen wij bij het kabinet aan om nú in actie te komen om de amateurclubs te redden.

 

and request

De RVVB en de BAV roepen alle Nederlanders op ons culturele erfgoed, het verengingsleven, te beschermen. Help ons mee en teken de petitie! Met genoeg handtekeningen kan dit kabinet niet om ons heen en kunnen we er daadwerkelijk voor zorgen dat al die amateurclubs die essentieel zijn voor ons, onze kinderen en de buurt, de deuren open kunnen houden.

ONDERTEKENING IS PAS DEFINITIEF NADAT U DEZE VIA DE LINK IN UW MAIL HEEFT BEVESTIGD!

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
minister 
Petition desk:
Closing date:
2023-02-15 
Lead petitioner:
Daniel Klijn | Ben van Olffen 
Organisation:
Register voor Verenigingsbestuurders & BAV Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen 

History

Signatures

Updates

Een enquête is overhandigd aan Tweede Kamer op 22 november 2022

Op 22 november 2022 is een enquête overhandigd aan de Tweede Kamer, aan de commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport die de noodzaak aantoont.

Ontvangers ervan waren:

  • B.M.G.
+Read more...

Smals (VVD) voorzitter - R.J. (Rudmer) Heerema (VVD) - V. Maeijer (PVV) - J.M.P. van der Laan (D66) - E.M. Westerveld (GroenLinks) - W.R. van Haga (Groep Van Haga) - M. van Nispen (SP) - I. (Inge) van Dijk (CDA) - M. Mohandis (PvdA) - F. Azarkan (DENK)

Bron: tweedekamer.nl

2022-12-06