U, de petitionaris
Img 6834

Red de bomen aan de Schipluidenlaan

113 ondertekeningen

De Gemeente Amsterdam bereidt zich voor op het kappen van de laatste oude bomen aan de zuidkant van de Schipluidenlaan, om plaats te maken voor een voetgangersbrug. Het ontwerp en/of de locatie van de brug zou echter ook aangepast kunnen worden, opdat deze mooie bomen behouden kunnen blijven.

Petitie

Wij

bewoners van de Schipluidenlaan en het Wilhelminaplein in Amsterdam

 

constateren

dat deze oude en hoge bomen niet zomaar vervangen kunnen worden met nieuwe, jongere bomen zodra de bouwwerkzaamheden afgerond zijn. We zijn al tientallen bomen verloren aan de bouw van nieuwbouwprojecten en de straat dreigt totaal te verstenen. Deze laatste bomen brengen sfeer aan de wijk, verkoelen haar in de zomer en bieden bescherming tegen fijnstof, waarvan hier veel bronnen zijn. Wij hechten waarde aan de bomen

 

en verzoeken

dat de gemeente de plannen van de voetgangersbrug herziet, zodat de bomen behouden kunnen blijven. Laten we de Schipluidenlaan koel en leefbaar houden!

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
02-09-2022 
Petitionaris:
Maarten Slagter 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Stemt u alstublieft niet anoniem!

U moet het zelf weten natuurlijk, maar de petitie komt wellicht geloofwaardiger over als u uw naam erbij zet. Hartelijk dank alvast..

05-07-2022

Poster in de maak

Ik heb een postertje ontworpen om in de entreehallen van de verschillende gebouwen hier te hangen, met een QR-code naar deze petitie erop. Ik kan jammer genoeg geen plaatje laten zien hier..

+Lees meer...

Als je wilt helpen met het ophangen van de posters vandaag, geef me dan even een seintje :)

05-07-2022