You, the petitioner
20210228 140638

Red Amsterdam Noord

1,516 signatures

STOP! TIME OUT!

De gemeente Amsterdam heeft in 2011 besloten tot het volbouwen van Amsterdam Noord. Zonder zittende bewoners hierin mee te nemen en te zorgen voor voldoende draagvlak. Het schuurt aan alle kanten, de frustratie en conflicten stapelen zich op. Ondertussen dramt dit college maar door.

Petition

We

Oude én nieuwe bewoners van Amsterdam Noord

 

observe

Dat: het mooie en bijzondere groen in rap tempo verdwijnt, duizenden bomen worden gekapt, de ecologische zones/scheggen ernstig worden bedreigd, er sprake is van een slechte informatievoorziening en participatie, oude wijken zwaar worden verwaarloosd, er torenhoge, onbetaalbare flats worden gebouwd en goede sociale huurwoningen worden verkocht of naar de vrije sector worden verplaatst.

GEMEENTE AMSTERDAM, HET IS GENOEG GEWEEST!

 

and request

De raadsleden van de gemeente Amsterdam om een hoorzitting bij te wonen, georganiseerd door bewoners, waarin de raad uitlegt: waarom zij geen respect toont voor de bewoners, de natuur en de stedenbouwkundige kwaliteiten van Noord, waarom de informatievoorziening en participatie niet deugt en hoe zij dit denkt recht te zetten in de nog resterende én nieuwe bestuursperiode. Deze hoorzitting vindt plaats op dinsdag 25 mei 2021 van 19.30 -21.30 uur.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Amsterdam 
Petition desk:
Closing date:
2021-05-31 
Lead petitioner:
Eva Bollen 
Organisation:
Bewonersplatform Vogelbuurt/IJplein 
Website:

History

Signatures

Updates

UPDATE! NIEUWE DATUM HOORZITTING 31 MEI!

Achter de schermen zijn wij druk bezig met het voorbereiden van de hoorzitting n.a.v. ons manifest en de petitie RED AMSTERDAM NOORD.

Wij hebben aan het presidium van de raad gevraagd of wij voor de hoorzitting gebruik mogen maken van de raadszaal.

+Read more...

Dit omdat het een grote zaal is voor voldoende afstand tussen de deelnemers en vanwege de technische mogelijkheden in de zaal om de zitting live te streamen zodat het voor iedereen te volgen is. En ook in het kader van de vraag: “is de raadszaal alleen voor politici, of mogen ook burgers daar hun stem laten horen?” Helaas is ons verzoek afgewezen. Gezien de slechte participatie bij de plannen voor Noord een gemiste kans denken wij…

Wij kunnen gelukkig bij de Balie terecht! Dit houdt echter wel in dat wij de datum van de hoorzitting moeten verplaatsen. DUS DE HOORZITTING GEMEENTERAAD IS VERPLAATST NAAR

MAANDAG 31 MEI VAN 19.30 – 21.30 UUR!!!!!

Wij hebben inmiddels een programma gemaakt voor de zitting. Er kunnen in de Balie max. 20 personen aanwezig zijn i.v.m. de coronaregels.
Maar iedereen die dat wil kan de livestream volgen. Tot zover, wordt vervolgd!

Hartelijke groeten, namens het team Red Amsterdam Noord

Eva Bollen

2021-05-14