You, the petitioner
Images

Rechten van het kind

12 signatures

Nederland staat slecht ervoor betreft omgaan met de rechten van kinderen. De conclusie is dat Nederland minder budget beschikbaar heeft gesteld dat zorgt voor het naleven en opkomen van de rechten van een kind. Ook de wetgeving en jeugdhulpverlening verlopen steeds slechter. Tijd om het tij te keren.

Petition

We

komen op voor de rechten van het kind en zien de huidige jeugdzorg graag veranderen.

 

observe

In de jaarlijkse index over kinderrechten is Nederland gezakt van de tweede naar de dertiende plek.Het zou niet mogen in een land als Nederland. Van zorg staat naar bureaucratisch staat. Op papier alles beschreven maar in de werkelijkheid zeer slecht uitvoerbaar. Rechten en zorgen voor kinderen in armoe of binnen jeugdzorg is verslechterd. Er zal meer naar het kind en zijn of haar netwerk moeten worden geluisterd.

 

and request

Kinderpaticipatie Meer inspraak ook op juridische en financiƫle zaken rondom kinderen. Netwerk creƫren zodat deze betrokken worden en recht op inspraak krijgen. Scholen meer bevoegdheden en hulp vanuit hun positie geven.
Geld voor bemiddeling en netwerken. Aantal wetgevingen versoepelen Voogdij van uit de staat minder bevoegdheden. Samenwerken met pleegzorg, onderwijs, buurthuis geloof, netwerk en kind Kind standaard inspraak.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2016-09-12 
Lead petitioner:
Caroline Roeters 
Website:

History

Signatures