You, the petitioner
20170617 def americans highres 16

Poppodium Corneel moet blijven

3,929 signatures

Poppodium Corneel in Lelystad moet actief blijven bestaan. Muziek verrijkt en verbindt! De steun van gemeente is hierin essentieel. Kijk ook op: lelystadgaatuit.nl

Petition

We

Inwoners van Lelystad en daarbuiten, liefhebbers van (live)muziek en podiumkunsten, (beginnend)artiesten en/ of talenten, vrijwilligers van Corneel, leveranciers en andere belanghebbenden.

 

observe

  • Dat Corneel een financieel gezond en succesvol poppodium is, dat inwoners van Lelystad én daarbuiten aantrekt en samenbrengt.

  • Volgens het rapport van Berenschot wil de Kubus Corneel teruggeven aan de gemeente om te besparen op haar jaarlijkse begroting. Maar als provinciehoofdstad, heeft Lelystad de aantrekkende en verbindende kracht van een laagdrempelig poppodium met een brede en populaire programmering nodig.

  • Als het financieel gezonde Corneel nu verdwijnt, zal snel duidelijk worden dat een poppodium onmisbaar is om alle lagen van de bevolking bij de stadscultuur betrokken te houden, zo concludeert bureau Culturele Zaken in het adviesrapport van Berenschot: Het afstoten van het gebouw van Corneel leidt tot een in het oog lopende verschraling van de popcultuur in Lelystad – de popzaal, die een belangrijke clubfunctie heeft, verdwijnt. Het gevolg zal onvermijdelijk zijn, dat een deel van het poppubliek het heil elders gaat zoeken.

 

and request

De Gemeente Lelystad om Poppodium Corneel in actieve vorm te behouden.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Lelystad 
Petition desk:
Closing date:
2021-04-07 
Lead petitioner:
Lelystad gaat Uit 
Website:

History

Signatures