You, the petitioner

Pleidooi voor een aanval op thuis zitten

422 signatures

Het schoolsysteem schiet tekort: voor onze kinderen is een passende onderwijs plek niet beschikbaar. Handelingsverlegenheid van scholen is al gauw in zicht voor leerlingen met een andere streepjescode. De toegang tot het speciaal onderwijs nagenoeg afgesloten! Het gevolg, onze kinderen zitten thuis.

De petitie "Pleidooi voor een aanval op thuis zitten" is aangeboden
aan de leden van de vaste Kamercommissie Onderwijs en de Minister van
Onderwijs voorafgaand aan de Commissievergadering van 16 februari
2011.

Petition

We

Pleidooi voor “Aanval op thuis zitten” van kinderen met een andere streepjescode

 

observe

Scholen zijn verantwoordelijk om voor elk kind een zo goed mogelijke plek in het onderwijs te bieden. De praktijk is een andere: handelingsverlegenheid van scholen al gauw in zicht voor leerlingen met een andere dan doorsnee streepjescode. Het speciaal onderwijs heeft onvoldoende capaciteit. Het gevolg, onze kinderen zitten thuis. Met het voornemen Passend Onderwijs van de Minister verdampt het onderwijsperspectief van onze kinderen definitief.

 

and request

Ons recht als ouders op een vrije onderwijs keuze, het leerrecht en de leerplicht van onze kinderen bestaat in de huidige onderwijspraktijk niet en gaat ook niet ontstaan door het voorgenomen beleid. Dat is voor ons een ontluisterende ontdekking.

Het dringende verzoek aan de leden van de vaste Kamercommissie Onderwijs is dit schrijnende probleem nu aan te pakken! Open nu de aanval op thuis zitten van kinderen met een andere streepjescode.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2011-02-16 
Status:
In treatment 
Lead petitioner:
Everard Warffemius 
Organisation:
ouderinitiatief 

History

Signatures