You, the petitioner
Screenshot 20231119 120812

Plaats geen Duitse windmolens op de grens bij Nationaal Landschap Winterswijk

1,809 signatures

Langs de grens met Ratum/Kotten in de gemeente Südlohn zijn 6 á 7 megaturbines (max. 250m hoog) gepland, in de gemeente Rhede bij 't Woold 3 stuks van dezelfde orde. Deze molens hebben een desastreuze impact op ons kleinschalige coulisselandschap, flora en fauna, van Nationaal Landschap Winterswijk!

Petition

We

Bewoners, toeristen, en op andere wijze liefhebbers van Winterswijk en omgeving.

 

establish that:

  • Dat de plannen om megaturbines pal op de grens van Winterswijk te bouwen desastreuze gevolgen hebben op ons landschap, onze inwoners, touristen, flora en fauna.
  • Ook Natura2000 gebied Willinks Weust ligt op nog geen kilometer afstand van de plankaarten.
  • Bovendien kan het niet zo zijn dat bij dit soort megaprojecten aan de grens Nederlandse bewoners en overheden vooraf niet worden geïnformeerd of gehoord.

 

and request

  • De gemeente Südlohn en Kreis Borken af te zien van de bouwplannen.

  • Hierbij ligt ook een belangrijke rol voor Europa en de Euregio. Waar loopt de grens? Hoe gaan we met elkaar om als internationale buurgemeenten? Van wie is de horizon?

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Regio 
Petition desk:
Closing date:
2024-06-01 
Lead petitioner:
Chiel Stemerdink  
Organisation:
Werkgroep Windmolens Ratum / Woold  

History

Signatures