You, the petitioner

Pfizer/Moderna voor wie geen Janssen-vaccin wil

121 signatures

Deze petitie is voor degenen die het Janssen-vaccin toebedeeld hebben gekregen, zich graag willen laten vaccineren maar niet met het Janssen-vaccin, maar met Pfizer/ Moderna en daarin een keus willen hebben.

Petition

We

Verontruste burgers uit de geboortejaren 1967, 1968 en 1976 (en eventueel volgende geboortejaren) die graag gevaccineerd willen worden, hun naasten, en anderen,

 

observe

  • dat iedereen in dit land recht heeft om gevaccineerd te worden met Pfizer/Moderna behalve deze selecte groep die het Janssen-vaccin toebedeeld heeft gekregen
  • dat het Janssen-vaccin een sterk verminderd beschermingspercentage heeft in vergelijking met de mRNA vaccins en
  • dat Janssen daarnaast bij met name vrouwen in deze leeftijdsgroep de zeldzame maar zeer ernstige combinatie van stolselvorming met een verlaagd aantal bloedplaatjes kent.
  • Het is in strijd met de wet op gelijke behandeling om deze geboortejaren uit te sluiten van het recht op een beter en veiliger mRNA-vaccin.
  • Met de vrije keus in vaccins gaat de vaccinatie-bereidwilligheid omhoog.

 

and request

  • om iedereen die geen Janssen-vaccin wil, de mogelijkheid te geven voor vaccinatie met Pfizer/Moderna en
  • hen gewoon aan de beurt te laten komen als zijn/haar geboortejaar aan de beurt is met de grootschalige GGD-campagne met Pfizer/Moderna van oud naar jong.

The answer

Einde petitie

De Gezondheidsraad adviseert de inzet van het Janssen-vaccin te veranderen. Deze adviezen neemt minister De Jonge van VWS over.

Bron: Rijksoverheid.nl

REACTIE PETITIONARIS

Beste ondertekenaars,

Het doel is bereikt, dit was de kortst nodige petitie ooit. Dank voor jullie deelname en gefeliciteerd met het resultaat. Al had dat natuurlijk van meet af aan een optie moeten zijn. Ik wens jullie bijwerkingsvrije entingen toe en een prachtige zomer. Samen staan we sterk, laten we dat vooral onthouden, mocht het weer een keer nodig zijn.

 

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2021-06-04 
Status:
Answered 
Lead petitioner:
Marije Geerts 

History

Signatures

Updates

Einde petitie

De Gezondheidsraad adviseert de inzet van het Janssen-vaccin te veranderen. Deze adviezen neemt minister De Jonge van VWS over.

Bron: Rijksoverheid.nl

REACTIE PETITIONARIS

Beste ondertekenaars,

Het doel is bereikt, dit was de kortst nodige petitie ooit.

+Read more...

Dank voor jullie deelname en gefeliciteerd met het resultaat. Al had dat natuurlijk van meet af aan een optie moeten zijn. Ik wens jullie bijwerkingsvrije entingen toe en een prachtige zomer. Samen staan we sterk, laten we dat vooral onthouden, mocht het weer een keer nodig zijn

2021-06-03