You, the petitioner

Paulusschool wordt Vondelhuis

1,953 signatures

De gemeente wordt verzocht de bestemming van de Paulusschool te veranderen, zodanig dat er een Centrum voor Zorg en Nabuurschap kan komen.

Petition

We

Bewoners en patiënten van Amsterdam Zuid

 

observe

  • In Oud Zuid dreigen per 2020 twee huisartsgroepspraktijken met aanverwante zorgverleners, met een gezamenlijk patiëntenaantal van 8.000, uit de buurt te verdwijnen. Omdat de huur door de pand eigenaar is opgezegd.

  • In het betreffende gebied ontbreekt ook een Centrum voor Buurtbewoners om elkaar te ontmoeten en met elkaar activiteiten te ondernemen. Zo'n plek zou de sociale onderlinge binding erg kunnen bevorderen.

  • Het stadsdorp Vondeldorp is al jaren op zoek naar zo'n onderkomen. Daarom hebben de betreffende zorgverleners en het stadsdorp een gezamenlijk plan ontwikkeld om de Paulusschool in de Dufaystraat om te bouwen tot een gezamenlijk Centrum voor Zorg en Nabuurschap.

  • In het burgerinitiatief ‘VONDELHUIS’ werken zorgverleners, betrokken buurtgenoten en Vondeldorp nauw samen om in Oud-Zuid samen goede zorg en nabuurschap te borgen.

 

and request

de bestemming van de Paulusschool te wijzigen, zodanig dat hier een Centrum voor Zorg en Nabuurschap kan komen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Amsterdam 
Petition desk:
Closing date:
2019-06-14 
Lead petitioner:
Tjeerd Hulsman 
Organisation:
Stadsdorp Vondeldorp en 2 groepspraktijken 
Website:

History

Signatures