You, the petitioner
Silhouette ge6fe0e82e 1280

Parlementaire onafhankelijkheid terug in Eerste en Tweede Kamer

17 signatures

Op dit moment lijken demissionaire ministers weg te kunnen komen met verdraaiing van feiten, misleiding van kamerleden en het weigeren van het aanleveren van informatie waar om gevraagd wordt. Ze zijn demississionair, juist omdat ze dat soort praktijken al eerder hebben uitgehaald.

Petition

We

Zeer verontruste burgers die op dit moment vraagtekens hebben bij de parlementaire onafhankelijkheid

 

observe

  • Dat in verschillende debatten zeer legitieme vragen en verzoeken om informatie ingediend worden door verschillende kamerleden
  • Dat de betrokken ministers weigeren daar gehoor aan te geven.
  • Normaal zou een motie de geĆ«igende weg zijn, maar dan sluiten de gelederen van de coalitie en wordt een motie verworpen;
  • Dat is dan ondanks dat het overduidelijk is dat de betrokken bewindslieden, net als bij de toeslagen, onwelwillend zijn om mee te werken.

 

and request

  • Om uw taak als onafhankelijk volksvertegenwoordiger serieuzer te nemen en elke motie naar inhoud en waarde te beoordelen.

  • Ook als het van partijen afkomstig is wiens standpunten totaal niet stroken met uw eigen normen en waarden; als er een gedegen, inhoudelijk juist verhaal wordt neergezet, dat naar waarde in te schatten en uw prive oordeel/mening terzijde te schuiven bij uw besluit om een motie al dan niet te steunen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Lead petitioner:
Ekrem Kilicaslan 

History

Signatures

Updates

Red de democratie in Nederland

We kunnen op dit moment toch niet volhouden dat we een echte democratie hebben, wanneer bewindslieden die liegen, feiten verdraaien en weigeren de kamer juist en vooral volledig te informeren, wanneer die ministers niet aangesproken kunnen worden op dat gedragm omdat de coalitie de gelederen sluit en die ministers beschermt (zoals ook bij de toeslagenaffaire is gebeurd). Wanneer alsnog wordt getracht om die informatie boven tafel te krijgen met een motie, komt de motie er niet door wederom omdat de coalitie de gelederen sluit.

+Read more...

Het lijkt er op dat de bewuste kamerleden hun partijbelang boven het belang van onafhankelijk volksvertegenwoordiging stellen. Dit gaat tegen alle principes van democratie in. Als we ze daar niet op wijzen, zakt de democratie steeds verder weg in Nederland!!

2021-11-25