You, the petitioner
Plaatje pampus 2018 09 29 13 39 49 35107

Pampushout van Almere Poort: Geen woningen in plaats van bos!

1,574 signatures

De gemeente Almere past haar bestemmingsplan Poort aan, gevolg er verdwijnt 50% bosgebied. De gemeente doet dit onder de vlag van een actualisatie, terwijl er in werkelijkheid sprake is van een grootscheepse aanpassing. Van 250 woningen in het bos gaat het nu om 850 woningen in plaats van bos.

Petition

We

Omwonenden en recreanten Pampushout; een ieder die het bos behouden wil in belang van mens en dier

 

observe

Doen wij niets dan: -verdwijnt er 50% bos -verdwijnt de ecologische buffer -verdwijnen er dieren uit de omgeving (herten, vossen, vogels, enz) -vergroot de verkeersdrukte -verdwijnt natuurlijke verlaging van fijnstof -vervuilt het uitzicht (hoge torens, veel bebouwing, meer bestrating) -Is onze kans op inspraak verkeken -dan wordt ons woonplezier ontnomen -dan verkiest de gemeente geld boven mens en dier -is er geen weg terug

 

and request

Wij eisen: -dat de gemeente het oude plan van maximaal 250 woningen in het bosgebied handhaaft -dat de gemeente eerst met omwonenden in gesprek gaat alvorens tot eventuele aanpassing van het gebied te besluiten -dat het uitzicht zoals het nu is minimaal behouden blijft -dat het belang van mens en dier meegewogen wordt in de besluitvorming en niet alleen het financieel gewin -dat de gemeente respectvol met de wens van huidige bewoners omgaat

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Almere 
Petition desk:
Closing date:
2018-10-11 
Lead petitioner:
Bewoner Columbuskwartier 

History

Signatures

Updates

Aanbieden petitie 11-10-2018, 21.05 uur

Donderdag 11 oktober 2018 wordt om 21.05 uur deze petitie aangeboden aan de raad. Komt allen, samen staan we sterk.

+Read more...

Voorafgaand aan het aanbieden start om 19.00 uur nog een debat. Om 21.30 uur zal er vervolgens een besluit worden genomen door de raad over hoe verder te gaan met de actualisatie van het bestemmingsplan Pampushout. Nogmaals dank voor het ondertekenen van deze petitie voor het behoud van Pampushout. Morgen ontmoeten wij u graag.

De initiatiefnemers

2018-10-10