You, the petitioner
Plaatje pampus 2018 09 29 13 39 49 35107

Pampushout van Almere Poort: Geen woningen in plaats van bos

1,958 signatures

De gemeente Almere past haar bestemmingsplan Poort aan, gevolg er verdwijnt 50% bosgebied. De gemeente doet dit onder de vlag van een actualisatie, terwijl er in werkelijkheid sprake is van een grootscheepse aanpassing. Van 250 woningen in het bos gaat het nu om 850 woningen in plaats van bos.

Petition

We

Omwonenden en recreanten Pampushout; een ieder die het bos behouden wil in belang van mens en dier

 

establish that:

Doen wij niets dan:

 • verdwijnt er 50% bos
 • verdwijnt de ecologische buffer
 • verdwijnen er dieren uit de omgeving (herten, vossen, vogels, enz)
 • vergroot de verkeersdrukte
 • verdwijnt natuurlijke verlaging van fijnstof
 • vervuilt het uitzicht (hoge torens, veel bebouwing, meer bestrating)
 • Is onze kans op inspraak verkeken
 • dan wordt ons woonplezier ontnomen
 • dan verkiest de gemeente geld boven mens en dier
 • is er geen weg terug

 

and request

Wij eisen:

 • dat de gemeente het oude plan van maximaal 250 woningen in het bosgebied handhaaft
 • dat de gemeente eerst met omwonenden in gesprek gaat alvorens tot eventuele aanpassing van het gebied te besluiten
 • dat het uitzicht zoals het nu is minimaal behouden blijft
 • dat het belang van mens en dier meegewogen wordt in de besluitvorming en niet alleen het financieel gewin
 • dat de gemeente respectvol met de wens van huidige bewoners omgaat

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Almere 
Petition desk:
Closing date:
2018-10-11 
Lead petitioner:
Bewoner Columbuskwartier 

History

Signatures

Updates

Gesloten

Dit is een petitie uit 2018. Het heeft geen zin hier nog op te reageren..

2022-02-01

Pampushout 16 december 2021 om 19.00 uur weer op agenda van de raad

Wij zijn niet tegen woningbouw, maar wel tegen woningbouw daar waar het ten koste gaat van natuur. Almere heeft veel meer mogelijkheden om woningen te realiseren op plaatsen waar het niet ten koste gaat van flora en fauna.

Laten we de bouw in Pampushout tegenhouden.

2021-12-15

Stop woningbouw in Pampushout alsnog! Gemeente Almere word wakker!

Ondanks alle bezwaren en burgerinitiatieven in 2018 gaat de Gemeente Almere in 2022 toch door met de ontwikkeling van het Pampushoutgebied voor de bouw van maximaal 850 woningen in plaats van de ooit geplande 250 woningen. In een stad waar zoveel grond nog braak ligt en vele bedrijfspanden leeg staan moet natuur (bosgebied) wijken voor woningbouw.

+Read more...

En ja, er is een tekort aan woningen, maar even voor de duidelijkheid; van de geplande 850 woningen zijn maar 23 woningen bestempeld als goedkoop! Het overgrote deel, te weten 712, zitten in het dure segment. De overige 115 woningen zitten daarmee in het midden segment. (U leest het trouwens goed; daar waar altijd gesproken is over maximaal 850 woningen, plant de gemeente precies 850 woningen in.) Voor die mensen die om een woning zitten te springen, zal de bebouwing in Pampushout dus weinig opleveren. Waarschijnlijk komen er woningen vrij als er doorstroom naar het dure segment plaatsvindt, maar gezien de gestegen woningprijzen (zowel bij verkoop als verhuur) zal de gemiddelde starter op de woningmarkt met deze ontwikkeling niet veel opschieten. Het is de Gemeente Almere weer gelukt haar bewoners een wassen neus voor te houden en de raad is er wederom met open ogen ingelopen. Beste vertegenwoordiger(s)van Groen Links, u zei indertijd dat de woningmarkt onder druk staat en dat de bouw in Pampushout een goede manier zou zijn om deze druk op de woningmarkt in Almere en omstreken te verlagen en dat de natuur voor deze oplossing helaas moet wijken voor het grotere doel. Kunt u ons uitleggen hoe met bovengenoemde keuzes en gevolgen dit grotere doel nog steeds behaald wordt? Ik zie namelijk een nieuw probleem ontstaan, namelijk verdrukking van starters en “jan modaal” uit de Almeerse woningmarkt. Waar Almere bij aanvang prat ging op dat zij aan elke burger, ongeacht de financiële status, een betaalbare woning kon bieden, zal Almere in de nabije toekomst het Bloemendaal van de Flevopolder zijn. Naar mijn mening niet iets om trots op te zijn. Beste gemeenteraad, word wakker en denk na. Niet over korte termijn oplossingen, maar over lang termijn opbrengsten. Wees de stad waar inderdaad alles kan, maar wel met behoud van natuur en met oplossingen die echt ertoe doen en opleveren wat nu en in de toekomst nodig is. Hoe hypocriet bent u als er enerzijds met bewoners wordt gesteggeld over de plaatsing van windmolens, omdat deze van groot belang zijn om een klimaatneutrale stad te kunnen worden en u anderzijds in hetzelfde (of misschien wel een hoger) tempo bomen kapt om woningen neer te zetten, niet om de woningnood te verhelpen, maar om de elite binnen te halen/houden. Laten wij de eerste stad in Nederland zijn die recht doet aan de kersverse afspraken van de Klimaattop en geen bos kapt voor de bouw van woningen! Immers in Almere kan het!

Laten we deze petitie levend houden. Blijf hem delen ter ondertekening. Samen staan we sterk.

2021-11-06