You, the petitioner
13957486174 e546d36536 b

Openbaar vervoer als recht

761 signatures

Wij willen dat de overheid investeert in openbaar vervoer dat voor iedereen toegankelijk en betaalbaar is. Onze inwoners willen weten of ze straks met de bus naar school, werk of de supermarkt kunnen komen, dus er moet snel duidelijkheid komen over de toekomst van het openbaar vervoer.

Petition

We

PvdA Gelderland en PvdA Overijssel en medestanders

 

observe

  • Dat de kosten van het openbaar vervoer stijgen.
  • In de nieuwe concessies, waarbij onze regio als eerste aan de beurt is, worden de kosten die de vervoersbedrijven op de provincie verhalen veel hoger.
  • Dit is nadelig voor onze inwoners.
  • Er wordt veel te veel gekeken naar de kille, harde cijfers van hoeveel mensen de bus pakken.
  • Het beleid van nu gaat teveel over rendementsdenken, zonder te kijken naar welke functie de bus vervult in het dorp.
  • Inwoners van Gelderland en Overijssel willen weten of ze straks met de bus naar school, werk of de supermarkt kunnen komen, dus er moet snel duidelijkheid komen over de toekomst van het openbaar vervoer.

 

and request

  • Het openbaar vervoer te gaan zien als basisrecht.
  • Te investeren in openbaar vervoer dat voor iedereen toegankelijk en betaalbaar is.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
minister 
Petition desk:
Closing date:
2022-10-01 
Lead petitioner:
Judith Tenbusch, Jan Daenen en Hans Nooter 
Organisation:
PvdA Gelderland en PvdA Overijssel 

History

Signatures

Updates

We zijn los!

Gisteren hebben we een erg succesvolle actiedag gehad. In een vuurrode Britse dubbeldekker zijn we van Borculo naar Deventer gereden en stopten onderweg in Lochem, Laren en Harfsen.

Aan boord waren Tweede Kamerlid Habtamu de Hoop, partijvoorzitter Esther-Mirjam Sent, Statenleden Jan Daenen en Hans Nooter, fractielid Judith Tenbusch en vele anderen!

Ook De Stentor was aanwezig en maakte een mooie video: https://www.destentor.nl/binnenland/verdwenen-buslijn-56-borculo-deventer-tot-leven-gewekt-met-actie-pvda-symbool-voor-groot-probleem~a69131dc/.

+Read more...

Kopieer en plak deze URL in je adresbalk om naar het artikel te gaan.

Bedankt aan allen die aanwezig waren! Blijf de petitie tekenen, zodat we in het najaar flink bij het kabinet aan de spreekwoordelijke poorten kunnen rammelen!

2022-07-10