You, the petitioner
Img 20210403 180847 446

Onze Galloway's moeten in de Haagse Beemden blijven

2,230 signatures

De gemeente lijkt de Galloway-runderen weg te willen hebben uit de Haagse Beemden omdat deze mogelijk niet in hun nieuwe natuurplan passen. Dat kunnen wij als Haagse Beemden-bewoners toch niet zomaar toelaten? Steun de eigenaren en de dieren die ONZE Haagse Beemden tot een prachtige wijk maken!

Petition

We

Wij trotse inwoners van de Haagse Beemden te Breda die dagelijks genieten van onze natuur.

 

observe

  • Constateren dat de gemeente Breda een grove fout dreigt te maken door de Galloway-runderen uit de wijk te verjagen onder de noemer nieuw natuurplan.
  • Met het verdwijnen van de runderen verdwijnt tevens de natuurlijke balans in het groene hart van de Haagse Beemden.
  • De gemeente ziet misschien zwarte runderen, de bewoners zien dankzij die runderen en het groen juist veel meer natuur!
  • De Galloway is het symbool geworden van onze Haagse Beemden!

 

and request

  • als trotse bewoners van de Haagse Beemden onze veehouders te ondersteunen en op te komen voor het aanzicht van de Haagse Beemden...
  • u te beseffen dat de Galloway runderen JUIST voor een mooie balans zorgen van woongebied en natuur!
  • te beseffen dat DIT is waarvoor bewoners er voor kiezen in onze wijk te wonen en dat de Galloway-runderen niet enkel runderen zijn, maar het symbool van onze Haagse Beemden!

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Breda 
Petition desk:
Closing date:
2021-08-16 
Lead petitioner:
Mike Hermans 

History

Signatures

Updates

Reacties B&W in de media

Hallo allemaal, het stadsbestuur Breda heeft in de media te kennen gegeven deze petitie naast zich neer te leggen en zij hun eigen ding blijven doen... Hoe teleurstellend dat bericht ook mag klinken, IK ga daar ook NIET voor buigen en zal die opmerking naast mij neerleggen...

+Read more...

Het is onze gezamenlijke burgerrecht om een stem te geven tegen of voor beslissingen vanuit dergelijke instanties. Als een petitie eenmaal ingediend wordt moeten ze hem minimaal aanpakken! Laten we ons daarom niet van de wijs brengen en doorgaan met het verspreiden van de petitie. Hoe dikker de stapel ondertekenaars, hoe lastiger te negeren voor de gemeente Breda, onthoudt dat goed!

2021-07-22

Sluitingsdatum

Lieve mensen, de petitie staat nu op indien datum 16 augustus 2021. Dit zodat de gemeente nog een ruime maand heeft om jullie stemmen in overweging te nemen, voordat de veehouderij definitief moet vertrekken.

+Read more...

Met andere woorden: blijf delen, blijf dit item onder de aandacht houden, en wie weet krijgen we het met elkaar voor elkaar om de gemeente van dit belang te overtuigen!

2021-07-10

1800e ondertekenaar

Wat gaat dit bovenverwachting goed mensen. Momenteel zijn we zelfs de 1800e ondertekenaar voorbij met een aantal van 1801.

+Read more...

Geweldig om te zien dat zoveel mensen de Galloway's in hun hart hebben gesloten. Toch blijf ik er nog even op hameren: hoe meer ondertekenaars hoe beter. Zelfs een ondertekening uit het buitenland telt (al zal dit minder zwaar tellen als uit de eigen gemeente)... Gun de veehouder zijn ruimte, gun onze wijk hun vertrouwde omgeving die juist door deze veehouder tot stand gebracht wordt, en gun de dieren een leven zoals ze bijna nergens anders kunnen krijgen... Teken de petitie en deel naar hartelust, alleen zo hebben de runderen nog een kans in onze wijk!

2021-07-10