You, the petitioner

Onderzoek Prostaatkanker bij mannen boven de 40

22 signatures

Prostaatkanker is makkelijk te herkennen door simpel bloedonderzoek naar het hormoon PSA. Net als het uitstrijkje bij vrouwen moeten mannen de mogelijkheid krijgen om deze PSA jaarlijks te laten controleren. Stop kanker nummer 1 bij mannen, begin met een vroege diagnose.

Petition

We

bezorgde burgers

 

observe

Dat prostaatkanker één van de meest voorkomende kanker vormen is bij mannen boven de 40. Een vroege diagnose van deze kanker kan helpen bij het beter en succesvol bestrijden hiervan. Door een redelijk simpel bloedonderzoek kan deze kanker soort herkend worden en start de behandeling in een vroeg stadium. Dit verkort de behandeling, kosten en vooral het leed. En verhoogd het succes van behandeling.

 

and request

Een campagne waarin mannen boven de 40 jaarlijks worden opgeroepen om een bloedonderzoek te laten doen naar hun PSA (Prostaat Specifiek Antigeen) waarde. Op dit moment wordt een dergelijk grootschalig onderzoek al gedaan tegen baarmoederhalskanker bij vrouwen (uitstrijkje) met zeer goede resultaten. Hetzelfde verzoeken wij bij mannen tegen prostaatkanker.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Staatssecretaris 
Petition desk:
Closing date:
2010-04-28 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
RC 

History

Signatures