You, the petitioner

Noordje West wil veilig fietsen

129 signatures

Wij willen een sociaal veilig fietspad waardoor meer mensen, vooral vrouwen en kinderen, vaker op de fiets gaan. De fietspaden die nu uit de wijk gaan voelen onveilig aan, omdat ze door afgelegen stukken gaan en niet veilig aansluiten op de rest van de stad. Dit is niet duurzaam en acceptabel.

Petition

We

bewoners, werknemers en kleine zelfstandigen in de wijk Noorderplassen West te Almere

 

observe

dat de huidige fietspaden uit de wijk niet sociaal veilig zijn. Volgens het politiekeurmerk veilig wonen is een veilig fietspad een fietspad dat langs woningen of een doorgaande weg met overig verkeer loopt zodat toezicht mogelijk is. De huidige fietspaden uit de wijk lopen door afgelegen gebieden zonder toezicht. Wat vooral ’s winters als het vroeg donker is en ’s avonds onveilig aanvoelt.

 

and request

de gemeente om tenminste 1 sociaal veilig fietspad te creëren zodat we niet gedwongen worden om met de bus of auto te gaan om de wijk veilig in en uit te gaan. Dit is conform het motto van de gemeente om een duurzame stad te worden en het fietsgebruik in de stad te stimuleren en verbeteren. Wij hopen dat de gemeente meer aandacht besteedt aan sociaal veilige fietspaden in nieuwe gebieden en aansluiting op de reeds bestaande stad.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Almere 
Petition desk:
Closing date:
2012-03-15 
Answer expected:
2017-04-27 
Status:
Answered 
Lead petitioner:
Noordje West 

History

Signatures