You, the petitioner

Nee tegen een vrije busbaan door Huizen

1,965 signatures

De kosten voor een vrije busbaan door Huizen, 21 miljoen en honderden bomen zijn een verspilling van gemeenschapsgeld en groen. Nu aangetoond is dat meerijden via het Merk een goed alternatief is eisen wij dat de Provincie haar dure plannen stopzet. Nee tegen een vrije busbaan, ja voor onze bomen.

Petition

We

inwoners van Huizen en Blaricum

 

observe

dat de vrije busbaan verspilling is van gemeenschapsgeld en onnodige opoffering van groen, dat aangetoond is dat de meerijdvariant over het Merk een goed alternatief is, dat er onvoldoende draagvlak is voor een vrije busbaan door Huizen,

 

and request

de provincie af te zien van de aanleg van een vrije busbaan door Huizen en te kiezen voor de meerijdvariant langs het Merk.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Provincie Noord-Holland 
Petition desk:
Closing date:
2016-03-20 
Answer expected:
2016-04-21 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Dian Vrijmens 

History

Signatures

Updates

Dertien-jarige schrijft een gedicht over de vrije busbaan.

Van een 13-jarige jongen ontvingen wij een bijzonder gedicht. Deze inwoner van Huizen is weliswaar nog te jong om de petitie te tekenen maar dat weerhoudt hem er niet van zijn mening prachtig te verwoorden:

De busbaan

Waarom bomen kappen,
terwijl er zoveel mensen zijn die de bus niet in willen stappen. Weg met die bomen, zodat er de zoveelste bus baan kan komen? Er is al veel verkeer, er hoeft niet nog meer. Waarom laten wij zoveel natuur vergaan, voor een onnodige busbaan? Dus ik zeg het een laatste keer, die busbaan is onnodig verkeer!

Joël Petit, 13 jaar

.

2016-03-08

Er blijkt wat verwarring te bestaan over de kosten van het HOV-project. De kosten van het totale project bedragen 118 miljoen. Het stukje vrije busbaan door Huizen/Blaricum kost 21 miljoen.

2016-01-12