You, the petitioner
Station amsterdam centraal1

Nachtmetro in Amsterdam.

11,502 signatures

Een Nachtmetro zou verschillende nadelen van de nachtbus kunnen oplossen en de economische toegankelijkheid in de periferie, verbeteren. Wij roepen de GVB en de gemeente op om dit te introduceren. Dus als u ook een Nachtmetro wilt zien rijden in uw buurt, zet dan uw handtekening voor deze petitie.

Petition

We

Bewoners en burgers van Amsterdam.

 

observe

Dat voor vele mensen die in de periferie van Amsterdam wonen ,het een hele opgave is om 's nachts naar huis te komen. De nachtbussen zijn maar op een bepaald aantal plekken bereikbaar en duurt het erg lang om naar huis te komen. Dit zorgt ervoor dat men laat thuis komt en ontmoedigd wordt, om na twaalf uur de stad te bezoeken. Daarnaast zijn de bussen erg vervuilend en is er helaas niet een goedkoop en efficiënter alternatief

 

and request

De gemeente hier iets aan doen en een nachtmetro te introduceren. Amsterdam heeft namelijk een groot metro netwerk die 's nachts onbenut is. Naast dat de eerder genoemde nadelen van de nachtbus omzeild worden kan men met de Nachtmetro zuiniger en sneller thuiskomen, de buitenwijken van de stad worden aantrekkelijker voor jongeren i.v.m. toegankelijkheid tot uitgaansgebieden en worden mensen in de periferie van de stad minder economisch benadeeld.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Amsterdam 
Petition desk:
Closing date:
2019-08-02 
Lead petitioner:
Jules Asbeek Brusse 
Website:

History

Signatures

Updates

We made the news!!!

De petitie is bericht in at5, deel de petitie als je dat nog niet gedaan hebt, we zijn erg goed bezig!!!

https://www.at5.nl/artikelen/193788/student-start-petitie-voor-nachtelijke-metro?fbclid=IwAR1O3m0NyFjW7iJChYOsz6aISNGlRPLR56a9liSQBGQUsDf8HcK3DUwiWjY.

2019-05-05

Interview NH-radio.

Morgen word ik om 7:20 geïnterviewd over mijn petitie op NH-radio. Dus kom gezellig luisteren..

2019-05-05