You, the petitioner

Moeders verdienen het: een salaris voor moeders

5 signatures

Moeders zijn van levensbelang zowel voor de maatschappij als voor de economie. De waardering die moeders krijgen, gaat niet evenredig op met wat zij verdienen: waardering, respect, gelijkwaardigheid en een inkomen. Een salaris voor moeders is de stap die we kunnen zetten voor vrouwenemancipatie.

Petition

We

Het Moederbedrijf, het grootste bedrijf van Nederland

 

observe

  • Moeders blijven achter in hun financiĆ«le onafhankelijkheid.
  • Van moeders wordt gezegd dat ze maatschappelijk en economisch gezien niet genoeg bijdragen. Dit is niet waar. Naast (vaak) een baan buitenshuis werken moeders in hun eigen moederbedrijven waar zij bijdragen aan de ontwikkeling van de meest kostbare producten van de maatschappij: hun kinderen, het human capital van de toekomst.
  • Door de bijdragen van moeders aan de maatschappij te negeren, hebben moeders een ongelijkwaardige positie.
  • Daarom is het rechtvaardig een salaris voor moeders in te stellen.
  • In de universele verklaring voor de rechten van de mens staat dat een ieder, die arbeid verricht, recht heeft op een rechtvaardige en gunstige beloning, welke hem en zijn gezin een menswaardig bestaan verzekert.

 

and request

De volgende stap in emancipatie is moeders betalen voor hun werk.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2021-01-22 
Lead petitioner:
Marieke Smit 
Organisation:
Het Moederbedrijf 
Website:

History

Signatures