U, de petitionaris

Mensen met autisme en het rijbewijs

1.329 ondertekeningen

De wetgeving, het beleid en de uitvoering rondom het behalen van een rijbewijs voor mensen met autisme, laat veel te wensen over. Er heerst veel onduidelijkheid. Iedereen die een rijbewijs wil halen, moet een Eigen Verklaring invullen en één of meerdere vragen met ja beantwoorden als er sprake is van bijvoorbeeld een autismespectrumstoornis.

Hierna volgt een medisch traject. Er wordt onderzocht of iemand rijgeschikt is. Maar hoe dit gebeurt en hoeveel dit kost, staat niet vast. Het kan zomaar zo zijn, dat de ene persoon €100,00 moet betalen en de ander €200,00 of meer. Dit is ontoelaatbaar.

Daarnaast wordt het rijbewijs slechts voor een beperkte termijn afgegeven. Bijvoorbeeld 1-3 jaar, waarna iemand herkeurd moet worden. Dit is belastend en kost wederom veel geld.

Het doel van deze petitie is om dit onderwerp op de agenda van 2e kamer te zetten.

Steun daarom deze petitie. Dank u. Stuur de link door naar zoveel mogelijk mensen. Hoe meer hoe beter. http://rijbewijsenautisme.petities.nl/

Petitie

Wij

Alle mensen die het niet eens zijn met huidige wetgeving, beleid en de uitvoering ervan omtrent Rijgeschiktheid en Autisme.

 

constateren dat:

Mensen met een autistische stoornis hoe licht die ook mag zijn zijn vaak meer dan honderd euro kwijt voor een rijbewijs van bij voorbeeld 1 jaar. Deze kosten zijn geheel voor rekening van de persoon in kwestie. Deze kosten moeten dus bij elke verlenging betaald worden.

 

en verzoeken

Steun deze petitie zodat we dit op de agenda van de 2e Kamer kunnen zetten in de hoop dat deze eisen aangepast worden en dat er beter gekeken word naar wat men kan en niet hoe men is. Mensen met autisme zijn ook mensen. Zij zouden dezelfde rechten moeten hebben als ieder ander mens.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
16-03-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Martijn Coolen 

Geschiedenis

Ondertekeningen