U, de petitionaris
G11eng13

Meer scootervrije fietspaden

41 ondertekeningen

In de verkeerswetgeving bestaat een onderscheid tussen het verplichte fietspad en het onverplichte fietspad. De onverplichte is er alleen voor ongemotoriseerd verkeer. De snorfiets mag er alleen met uitgeschakelde motor overheen. Gehandicaptenvoertuigen altijd. Maak er hier meer van!

Dit is een suggestie van internationale studenten van de Amsterdamse fietsprofessor (Marco te Brömmelstroet, zie link hiernaast) na bestudering van de situatie in Amsterdam.

Petitie

Wij

fietsers op de fietspaden van Amsterdam

 

constateren

• op onverplichte fietspaden (bord G13) mogen alleen fietsen, snorfietsen met uitgeschakelde motor en gehandicaptevoertuigen rijden • er veel fietspaden in Amsterdam zijn die een belangrijke verbinding zijn, maar zonder rijbaan ernaast • dergelijke fietspaden vaak ook langs een schoolplein of kinderspeelplaats liggen • juist deze fietspaden alleen voor fietsers horen te zijn • een verbod voor snorfietsers op het fietspad nog wacht op verdere wetgeving als de Tweede Kamer er, op z'n vroegst in oktober 2015, toe besluit

 

en verzoeken

zo snel mogelijk zo veel mogelijk fietspaden te veranderen in 'onverplichte fietspaden' in combinatie met een voorlichtingscampagne ter plekke (folders en posters uitdelen aan omwonenden, posters langs de weg) en een intensieve handhavingscampagne.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
15-11-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
ReindeR Rustema 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen