You, the petitioner

medische fouten bij galblaasoperaties

435 signatures

Gemiddeld zijn er 250 patienten per jaar die te maken hebben met een galwegletsel die ontstaan is tijdens een galblaasoperatie.Er zijn vele soorten galwegletsels, waarvan het doornemen van de galbuis een heel ernstig letsel is. Doordat chirurgen/artsen dit gemaakte letsel vaak over het hoofd zien en/of te laat herkennen, niet op tijd ingrijpen en niet op tijd door verwijzen naar een gespecialiseerd ziekenhuis heeft dit meestal dramatische gevolgen voor de patient.Zoals gallekage in de buik, buikvliesontsteking, uitval van segmenten van de lever en soms zelfs de dood.(hierbij kun je ook aan chirurgen denken, die niet gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van een galblaasoperatie)Veel te vaak willen de artsen van het ziekenhuis waar de patient geopereerd is zelf het probleem van de ernstige klachten die de patient heeft zelf oplossen. Als er geen uiweg meer mogelijk blijkt te zijn en de patient uiteindelijk geholpen wordt in een gespecialiseerd ziekenhuis is het kwaad al vaak geschied en gaat de patient vaak een lang en pijnlijk behandelingstraject in. Zoals het plaatsen van drains, stents en vaak ook nog een grote hersteloperatie. Het duurt vaak maanden tot jaren voordat de patient weer hersteld is. Maar in veel gevallen blijft de patient klachten houden, die gepaard gaan met misselijkheid, altijd moe zijn, koliekaanvallen, pijn in de flanken en een verhoogde kans op galwegontstekingen. Vaak is de kwaliteit van het leven voor patienten met een galwegletsel sterk verminderd.Hierbij moet je dan niet alleen denken aan de lichamelijke klachten, maar ook emotioneel. Ook lopen de kosten vaak hoog op bij een galwegletsel.Dit mag en kan niet de bedoeling zijn.

Petition

We

alle inwoners van Nederland,diegenen die te maken hebben of te maken hebben gehad met een galwegletsel, enzovoorts

 

observe

Dat de artsen geen goede info.vooraf geven over de ernstige gevolgen die kunnen ontstaan bij een galblaasoperatie.Dat de artsen niet op tijd constateren dat er een galwegletsel is ontstaan bij het verwijde- ren van de galblaas,waardoor de patient gallekkage en een buikvliesontsteking op loopt en ernstig,dodelijk ziek kan worden. Dat de artsen te laat door verwijzen naar een ziekenhuis die beter gespecialiseerd zijn in galwegletsel.

 

and request

Dat er betere informatie vooraf wordt gegeven bij een galblaasoperatie, waarbij de eventuele ernstige gevolgen worden benoemd.Dat de artsen bij veel pijn en klachten direct denken dat er mogelijk een galwegletsel is ontstaan en dat de patient meteen wordt door verwezen naar een ziekenhuis die gespecialiseerd is in galwegletsels.De artsen de patient uiterst serieus moet nemen bij pijn. De chirurg excuses maakt aan de patient en deze fout toegeeft.

Sign this petition

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
31-05-2016 
Status:
Signable 
Lead petitioner:
Monika Middelkamp 
Website:

History

Signatures

Frank van Leijsen
Haghorst
about 4 years
Maria Smit
Helmond
heb zelf een petitie lopen om er voor te zorgen dat patiënten beter geïnformeerd worden over gevolgen van operaties (zoals de gasblaasoperatie)
about 4 years
Paul Gomersbach
Hilversum
over 4 years
miranda Prosperi
Moordrecht
mijn schoonzus, die door diverse fouten getroffen is.
almost 6 years
Lian Geesink
Rekken
over 6 years
Monika Middelkamp
Eibergen
zelf de petitie opgemaakt en een galwegletsel
over 6 years
Anonymous
about 1 month
Frank Stockmann
Uithoorn
about 2 months
Chantal William
Almere
about 2 months
Gerda van Dijk
Hazerswoude-Rijndijk
2 months
Anonymous
2 months
Anonymous
4 months

Updates

No news about this petition yet.