You, the petitioner
Te huur

Maximale inkomenseis vrije sector huurwoningen

8 signatures

Mensen die op zichzelf willen gaan wonen, willen samenwonen, of op dit moment scheefwonen binnen de sociale huursector stuiten op het probleem van de hoge inkomenseis die verhuurders stellen aan huurwoningen binnen de vrije huursector die wel degelijk bekostigd kunnen worden door deze mensen.

Petition

We

Starters en mensen met een middeninkomen die de volgende stap willen zetten qua huisvesting.

 

observe

  • Woningverhuurders stellen een onredelijke inkomenseis voor huurwoningen waardoor starters en mensen met een middeninkomen niet in aanmerking komen voor een huurwoning die zij wel degelijk kunnen bekostigen.

  • Voorbeeld: Voor een woning van €800 wordt een inkomen van bruto €40.000 geëist. Een starter met een bruto loon van €2.000 heeft dan een inkomen van 13x€2.000=€26.000. De huurwoning kan bekostigd worden maar de starter komt niet in aanmerking.

 

and request

  • Een maximale inkomenseis voor huurwoningen in de vrije sector met het streven dat maximaal 30x[huurprijs] als inkomenseis gesteld mag worden binnen de vrije huursector voor enkele huurders, en 50x[huurprijs] voor koppels.

  • Daarnaast moet er gekeken worden naar de versoepeling van overige voorwaarden zoals de acceptatie garantstellingen en het meetellen van spaargeld.

  • Dit met doel de doorstroming binnen de huursector te bevorderen.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2019-03-14 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Stefan Link 
Website:

History

Signatures