You, the petitioner
5279677161 2e97dc0861 n

Makkelijk en goedkoop upgraden van je snorfiets

748 signatures

Het upgraden van een snorfiets (blauw plaatje) naar een bromfiets (geel plaatje) is nu onnodig moeilijk en duur. Je moet er voor naar Lelystad (enige plek in NL) en het kost minstens 300 euro. Dat zou voor een paar tientjes bij je eigen dealer moet kunnen.

Petition

We

Snorfietsers en andere betrokkenen

 

observe

  • Het omkeuren naar bromfiets kan alleen bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer in Lelystad (op afspraak) en is peperduur.

  • De snorfiets wordt moeilijker te verkopen door maatregelen zoals de helmplicht (nu in Amsterdam, misschien later in heel Nederland).

  • Voor de waarde van je snorfiets is het beter als omkeuren makkelijk en goedkoop kan.

  • De APK voor een auto kan wel bij elke garage!

 

and request

Dat je je snorfiets bij je eigen erkende reparateur kan laten omkeuren naar bromfiets, gratis of voor weinig.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2019-06-11 
Lead petitioner:
B. Janbroers 
Website:

History

Signatures

Updates

AT5: RDW gaat het keuren van snorscooters goedkoper maken

Het keuren van een snorfiets wordt goedkoper: €105. Ook krijgen de Amsterdammers vanaf september een lokatie waar die keuring kan plaatsvinden, zodat je niet naar Lelystad hoeft.

Maar wij vragen meer.

+Read more...

Niet via de RDW, maar via de scooterwinkel waar je al komt voor onderhoud. Dan kunnen handelaren ook zelf makkelijk van snorfietsen bromfietsen maken, zonder naar de RDW te hoeven

2019-06-03

Rietje blij met een geel kenteken op haar scooter

Rietje is bekend van eerdere reportages bij AT5 met haar scooter. Ze heeft wegens de milieuzone een snorfiets genomen, want haar bromfiets kon niet meer.

+Read more...

Maar nu vindt ze het helemaal niet prettig tussen de auto's en wil ze weer een brommer. Ze is erg blij als het voor haar, als tv-ster, geregeld wordt! Opnieuw bij AT5 op de buis..

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) heeft op vragen van AT5 wel laten weten aan het openen van een keuringsstation in Amsterdam te werken zodat men niet helemaal naar Lelystad hoeft. Dat is een beginnetje.

2019-05-29

Utrecht.nl: snorfiets ombouwen naar een brommer

Op utrecht.nl "Ook is het mogelijk om de snorfiets om te laten bouwen naar een brommer." Dat kan praktisch niet omdat het heel duur is. De ombouwkosten en de keuring samen zijn al snel €500.

+Read more...

Dat kan helemaal niet uit. De snorfiets verkopen als snorfiets wordt alleen maar moeilijker door de helmplicht en toegenomen aanbod. Ook winkels zitten met opgescheept met een voorraad snorfietsen waar ze vanaf willen.

Dus dan moet je gewoon door op de snorfiets. Maar je zit vast aan die lage snelheid, want opvoeren is ook al zwaar strafbaar. We zitten klem! Maak daarom het omkeuren naar bromfiets goedkoop, inbegrepen bij de kosten voor het ombouwen

2019-05-29