You, the petitioner

Maak voor pesten een hogere straf: schorsing van school

30 signatures

Kinderen die zijn altijd nog slachtoffer van pesten. Jaarlijks zijn er altijd nog rond de 62 zelfmoorden, waarvan de helft altijd nog om pesten gaat. Daarom vragen wij vanuit deze petitie om hogere straffen op te richten vanuit het Ministerie van Onderwijs.

Petition

We

bestrijders van pesten en medestanders

 

observe

  • dat er nog teveel kinderen dood gaan door zelfdoding door pesten.
  • dat ook kinderen die gepest worden er onder lijden.
  • dat er nog te laag voor wordt gestraft: een gemiddelde straf voor pesten is een 1 of 2-daagse schorsing.
  • dat moet hoger: een permanente schorsing om zo de leerling die gepest word een gehoord gevoel te geven en een veilig gevoel op school.

 

and request

dat er vanuit het Ministerie van Onderwijs een hogere straf aan scholen wordt aangeraden om zo het gevoel te geven aan de leerling gehoord te worden en om pesten een beetje te bestrijden.

Natuurlijk is hiermee het probleem niet opgelost. Maar zo maken we stapjes richting een pest-vrije samenleving.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
minister 
Petition desk:
Closing date:
2022-10-12 
Lead petitioner:
Nick Plette 

History

Signatures

Updates

Update 06-01-2023

Na een lange radiostilte, komen wij met een kleine update, wij hebben met verschillende scholen aan tafel gezeten en een goed gesprek gehad, jammer genoeg zijn we nog bij het doel van wat we willen, wij vragen hierom dus ook graag dat u nogmaals met zoveel mogelijk de petitie deelt en wilt laten ondertekenen.

Groeten, De Organisator van de Petitie.

2023-01-06