U, de petitionaris
De blauwe bergen drie honden in speelhouding

Maak park De Blauwe Bergen weer hondenlosloopgebied

585 ondertekeningen

Gemeente Wageningen beschikt niet over een hondenlosloopgebied. Een ruime plek voor honden waar ze met elkaar kunnen rennen, spelen en snuffelen tussen de struiken, ontbreekt. Dergelijke plekken zijn belangrijk voor honden, om te socialiseren met andere honden en ook met mensen. Steun deze petitie.

Petitie

Wij

  • hondeneigenaren en direct betrokkenen
  • hondenliefhebbers

 

constateren

  • In Wageningen is géén hondenlosloopgebied.
  • Huidige aangewezen uitlaattereinen liggen vol poep en zijn ongeschikt om te spelen en socialiseren.
  • Socialiseren is belangrijk voor de veiligheid van mens en dier.
  • Park De Blauwe Bergen is van oudsher een geschikt hondenlosloopgebied.
  • Park Noord-West ligt vlak bij De Blauwe Bergen en is aantrekkelijk voor mensen die willen ontspannen en sporten (in park Noord-West geldt een aanlijnplicht).

 

en verzoeken

  • De aanlijnplicht voor honden in park De Blauwe Bergen op te heffen en dit park aan te merken als losloopgebied voor honden.
  • Met ons in gesprek te gaan over een geschikte inrichting van het park om eventuele overlast van hondenpoep te voorkomen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Wageningen 
Petitieloket:
Einddatum:
06-11-2021 
Petitionaris:
Nicole Pluim 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

25 oktober komt de APV aan de orde in de gemeenteraad van Wageningen

Op 25 oktober bespreekt de gemeenteraad waarschijnlijk de petitie 'Maak Park de Blauwe Bergen weer hondenlosloopgebied'. Dit gebeurt dan tijdens het behandelen van de APV.

+Lees meer...

Op de website van de gemeente Wageningen www.wageningen.raadsinformatie.nl én in de Stad Wageningen (op de Uit de Raadpagina) wordt de agenda van de Politieke Avond gepubliceerd.

Het hondenlosloopbeleid van de gemeente wordt geregeld in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Binnenkort komt het college met een notitie naar de aard over de actualistatie van de APV. Dit kan voor ons een moment zijn om aan de gemeenteraad ons standpunt over het hondenlosloopbeleid kenbaar te maken. Dat kan mondeling dan wel schriftelijk. (raadsgriffie@wageningen.nl)

De verwachting is dat het rondetafel- en consultatiegesprek over de actualisatie van de APV gaat plaatsvinden op maandag 25 oktober.

De agenda voor die avond wordt volgende week maandag vastgesteld. De Griffie informeert mij hierover uiterlijk volgende week dinsdag. De agenda van de Politieke Avond van 25 oktober is volgende week ook te raadplegen via de website en staat op woensdag 20 oktober in de Stad Wageningen.

Ik ga mij nu eerst beraden, zoals dat in ambtelijke taal heet. En dat betekent gewoon dat ik er even over na ga denken wat we nu het beste kunnen doen.

Als iemand tips heeft of aan wil schuiven. Laat van je horen. Steun en advies zijn altijd welkom. Dat kan door mij een mail te sturen (nicolepluim@hotmail.com).

Nicole Pluim

05-10-2021

De petitie is overhandigd, we wachten nu op antwoord

Op maandag 20 september hebben Ryan Gevers en Nicole Pluim de petitie 'Maak park De Blauwe Bergen weer hondenlosloopgebied' overhandigd aan burgemeester Floor Vermeulen, voorzitter van de gemeenteraad.

De petitie is massaal ondertekend, met als resultaat 572 handtekeningen.

+Lees meer...

Met de petitie is een verslag overhandigd waarin de opmerkingen van burgers zijn opgenomen, die reageerden op het gemeentebericht van 29 juli 2021.

Dit verslag is vanaf woensdag 22 september te lezen op de website https://hondenvriendenwageningen.wordpress.com/.

Voorlopig wachten we op antwoord van de gemeenteraad.

We houden je op de hoogte,

Nicole Pluim

21-09-2021

Het overhandigen van de petitie aan burgemeester Floor Vermeulen

Op 20 september overhandigen we de petitie Maak park De Blauwe Bergen weer hondenlosloopgebied aan burgemeester Floor Vermeulen.

Voor onze petitie hebben 561 mensen hun steun gegeven, dus gemeente Wageningen kan niet om ons heen.

+Lees meer...

Wat een geweldige uitslag.

De hondenliefhebbers van De Blauwe Bergen werken momenteel samen met de hondenliefhebbers van het centrum van Wageningen. Dit leidt tot nog meer verbondenheid en levert veel positieve energie op.

Ik wil alle hondeneigenaren en hondenliefhebbers heel hartelijk danken voor alle steun en enthousiasme. En je weet het: er kan nog steeds worden gestemd. Zouden we de 600 halen?

We houden je op de hoogte

13-09-2021