You, the petitioner
Kikker

Maak de kikker het nationale dier van Nederland

8 signatures

De kikker moet het nationale dier van Nederland zijn. In 1815 is de leeuw als nationale dier gekozen maar ondanks dat een leeuw tof is, is het totaal niet origineel of Nederlands. De kikker was in 1815 ook overwogen als optie en past historisch gezien veel beter bij Nederland.

Petition

We

Nederlanders die een ander nationaal dier willen dan de leeuw.

 

observe

  • dat de kikker de beste optie is voor nationaal dier van Nederland.
  • In 1815 is de leeuw als nationale dier gekozen maar ondanks dat een leeuw cool is, is het totaal niet origineel of Nederlands.
  • De kikker was in 1815 ook overwogen als optie omdat de geuzen het als symbool hadden gekozen.
  • Het gebruik van de kikker komt nog steeds voor in oude geuzenliederen, in de uitspraak "ons kikkerlandje" en in "1 april, kikker in je bil".

 

and request

dat het nationale dier van Nederland wordt veranderd.

Wij nomineren de kikker als beste optie voor nationale dier en verzoeken dat de leeuw als nationaal dier wordt verwijderd. Het Nationale Wapen, het logo van de KNVB etc. hoeven niet veranderd te worden. Het enige wat wij willen is dat de titelhouder van nationaal dier verander wordt.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2021-08-01 
Lead petitioner:
Twan Klei 

History

Signatures