You, the petitioner
Lloydpark overzicht 3

Lloydpark het nieuwe stadspark van Rotterdam

921 signatures

Er is grote behoefte aan verbinding, ontspanning, verkoeling, beweging en een duurzame kwaliteitsimpuls van de buitenruimte in Delfshaven. Het saaie grijze Multiplein wordt natuur: Het "Lloydpark", het groene hart van Delfshaven langs de Nieuwe Maas.

Petition

We

Rotterdammers

 

observe

  • Heet, kaal en typisch a-natuurlijk. Ongebruikt bovendien: het Lloyd Multiplein. De gemeente speelt al jaren met de gedachte hier te gaan bouwen. Maar nu steeds duidelijker wordt dat de zeespiegel deze eeuw nog minimaal 1 meter gaat stijgen, is deze ambitie niet meer haalbaar. Technisch niet en financieel niet.

  • Tegelijkertijd wordt het steeds heter in de versteende gebieden Schiemond, Coolhaven eiland en Lloydkwartier. De behoefte aan verkoeling en ontspanning in de natuur onder bomen gaat enorm toenemen. Waar is dat nog mogelijk?

  • Burgerinitiatief Lloydpark, het nieuwe stadspark op het huidige Multiplein, biedt de oplossing. Veel bomen, een vijver, perken, bloemen en ruimte voor de culture campsite en een incidentele festiviteit als de Parade. Maar ook een dieren rustbos hoort in het plan thuis.

  • De cultuurhistorische waarde van de enige Zeehaven in de stad blijft behouden en wordt versterkt door een stedelijk natuurgebied van een “buiten categorie” waar de rest van de stad een voorbeeld aan gaat nemen.

 

and request

maak Lloydpark het nieuwe stadspark van Rotterdam.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Rotterdam 
Petition desk:
Closing date:
2022-06-19 
Lead petitioner:
Pieter Cusell 
Organisation:
Burgerinitiatief Lloydpark 
Website:

History

Signatures

Updates

Lloydpark petitie in de krant

op 29 maart publiceerde De Havenloods over deze petitie. zie voor meer informatie deze link en teken snel de petitie voordat het te laat is.

2022-03-29

Huidige sportvelden cruciaal voor het Lloydpark

Op de geschetste impressie tekening van de petitie staan bomen op de voorste sportvelden. De bomen op de sportvelden kan je wegdenken.

+Read more...

Alle huidige sportvelden blijven (wat ons betreft) op de huidige karakteristieke plek. Sport en spel horen thuis in het nieuwe groene Lloydpark.

2022-03-23