You, the petitioner

Linken naar internet

40 signatures

Linken naar internet moet de norm zijn voor journalisten.

Deze petitie is per e-mail verstuurd aan het Nederlandse Genootschap van Hoofdredacteuren. Op 16 januari 2012 is toegezegd dat het bestuur zal beoordelen of dit verzoek zinnig is om voor te leggen aan de leden van het Genootschap.

Anderhalf jaar later nog geen reactie. Dus opnieuw ondertekenbaar.

Petition

We

de stichting Petities.nl, ondertekenaars van petities en burgerinitieven en journalisten,

 

establish that:

dat veel journalisten nalaten om consequent links naar acties op internet te geven in, na, tijdens of onder de berichtgeving erover. Dit informeert burgers slechter en stimuleert de afhankelijkheid van zoekmachines

 

and request

de leden van het Genootschap van Hoofdredacteuren haar redacteuren te stimuleren of te verplichten consequent internetlinks naar organisaties en initiatieven te verwerken in artikelen en uitzendingen.

Radio: www kan vaak weggelaten worden en de punten kunnen na een periode van gewenning vervangen worden door een korte pauze.

TV: beeld is krachtiger dan geluid; de link kan het beste bovenin beeld getoond worden, zonder http:// ervoor en zonder www.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Genootschap van Hoofdredacteuren 
Petition desk:
Closing date:
2016-09-04 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
ReindeR Rustema 
Organisation:
stichting Petities.nl 
Website:

History

Signatures

Updates

Tweet van Stephen Fry wel, maar link naar petitie niet in het nieuws

Allerlei nieuwsorganisaties brengen het nieuws dat Stephen Fry, iemand met miljoenen volgers op twitter, een tweet heeft geschreven met een verwijzing naar een Nederlandse petitie die oproept de Olympische Winterspelen te boycotten. Tot nu toe hebben alleen RTL Nieuws en de NOS een link naar de petitie opgenomen in het nieuwsbericht. Het Parool, het AD, de Telegraaf, Radio1 en zelfs Fok.nl niet. Televizier deed het door de tweet zelf te tonen..

2013-08-09

verslaggeving over COC petitie linkt niet naar petitie

In de verslaggeving rondom het burgerinitiatief over particulier vuurwerk werd er inconsequent gelinkt naar de petitie en/of de campagnesite van de petitionarissen, maar het gebeurde nog wel.

In de berichtgeving over de Canal Parade tijdens het Gay Pride-evenement wordt vaak wel een alinea opgenomen over de petitie "uit de kast, uit de klas?" die aan minister Plasterk werd overhandigd nadat een boot met hem erop werd geënterd, maar het woord 'petitie' is vervolgens opvallend genoeg nooit een hyperlink:

NOS Headlines de Volkskrant Spitsnieuws De Telegraaf Reformatorisch Dagblad AD NRC Handelsblad GaySite.nl Het Parool (ANP)

Alleen de Gaykrant linkt naar petitie..

2009-08-03

ANP zegt links toe

De chef ANP-nieuws schrijft terug:

"We noteren al steeds vaker een link in onze tekst- en onlineproductie, maar ik geef gelijk toe dat het zeker niet altijd consequent gebeurt. Ik zal uw vraag dan ook zeker serieus intern aan de orde stellen en ik hoop dat u het resultaat daarvan snel zult terugzien.

+Read more...

Dank voor uw reactie!"

Het ANP is één van de leden van het Genootschap waar de petitie aan gericht is

ANP
2009-01-06