You, the petitioner
Foto festivals leeuwarden

Leeuwarder festivals en evenementen horen in ónze stad

8,475 signatures

CityRock Leeuwarden, Into the Grave, Psy-Fi, Welcome to the Village en Promised Land: prachtige festivals die Leeuwarden rijk is! Festivals die onze stad dreigen te moeten verlaten, maar volgens ons in en nabij Leeuwarden horen plaats te vinden. Festivals en evenementen maken Leeuwarden levendig!

Petition

We

Wij zijn van mening dat het van groot belang is voor Leeuwarden dat de festivals in ónze stad plaatsvinden. Onze stad moet levendig zijn en blijven. Daarom vinden wij het belangrijk om onze stem te laten horen! Wij vinden dat de gemeente zo snel mogelijk alles in het werk moet stellen om festivals en evenementen in Leeuwarden te houden!

 

observe

  • De gemeente Leeuwarden heeft veel regels m.b.t. vergunningen voor evenementen. Op zich logisch, want veiligheid is nu eenmaal belangrijk.

  • Deze zelfde regels maken het de organisatoren van de festivals tegelijkertijd heel lastig om evenementen te organiseren.

  • Zo lastig, dat nu verhuizing van de festivals die in Leeuwarden thuis horen dreigt. Zonde!

  • Wij vinden dat hiervoor een oplossing moet worden gevonden, zodat Leeuwarden een levendige stad blijft. Mét de prachtige, gezellige en bijzondere festivals en evenementen die we nu kennen!

  • De festivals zoals onze stad in de afgelopen jaren rijker zijn geworden, vergroten het leefplezier en geven een economische impuls aan Leeuwarden. Kortom: wanneer de gemeente het vergunningenbeleid werkbaar maakt voor de organisatoren en initiatiefnemers van festivals en evenementen, blijft Leeuwarden een levendige stad. Dat is wat wij willen!

 

and request

Wij verzoeken de gemeente Leeuwarden om zo snel mogelijk het vergunningenbeleid m.b.t. evenementen dusdanig onder de loep te nemen dat de veiligheid gewaarborgd blijft én de organisatoren en initiatiefnemers van festivals met veel plezier en inzet de festivals blijven organiseren. Festivals en evenementen die in Leeuwarden zijn geboren, horen hier thuis!

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Leeuwarden 
Petition desk:
Closing date:
2023-12-31 
Lead petitioner:
Leeuwarden Levendig 
Website:

History

Signatures

Updates

Petitie 'Leeuwarder festivals en evenementen horen in ónze stad' verlengd

Op de voorgrond is het al een tijdje redelijk stil rondom de petitie. Op de achtergrond is de gemeente Leeuwarden hard aan het werk met het evenementenbeleid en het maken van een plan met betrekking tot de continuering van Culturele hoofdstad (LF2018).

Onlangs verscheen het bericht in de media dat de organisatoren van Into the Grave in samenwerking met de gemeente Leeuwarden hebben besloten om in Leeuwarden te blijven.

+Read more...

Dat is goed nieuws! We zijn erg blij dat Into the Grave in ieder geval de komende paar jaar in onze stad blijft. De gemeente Leeuwarden en de organisatoren werken er nu al aan om het festival definitief voor Leeuwarden te behouden.

Nu 2018 bijna afgelopen is en 2019 voor de deur staat, zijn we erg benieuwd naar de exacte plannen van de gemeente Leeuwarden. Hoe gaat de gemeente invulling geven aan het vervolg van LF2018? Wat betekent dit voor de (locatie van de) festivals? Wanneer kunnen we de plannen verwachten? We hopen binnenkort een antwoord op deze vragen te kunnen geven!

Voor 2019 zijn de festivals en evenementen in Leeuwarden gepland, zoals we dat het liefste zien. Zolang we nog niet helemaal zeker weten of de festivals en evenementen in en nabij Leeuwarden blijven houden we een vinger aan de pols. Dat betekent dat we de petitie 'Leeuwarder festivals en evenementen horen in ónze stad' met de maximale periode van vijf jaar hebben verlengd. We willen iedereen die voorstander is van de festivals en evenementen in ónze stad de kans blijven geven om de petitie te ondertekenen.

Inmiddels hebben meer dan 6500 personen de petitie ondertekend, een prachtig aantal. Ken je voorstanders die de petitie nog niet hebben ondertekend? Hier de link: https://festivalsinleeuwarden.petities.nl

Iedere handtekening telt!

Veel stemmen maken veel geluid!

Met vriendelijke groet,

Leeuwarden Levendig

2018-11-20

Algemene informatie petitie

Deze petitie mag op geen enkele wijze worden gebruikt, genoemd, aangehaald of ingezet voor persoonlijke, organisatorische, marketing-, campagne en/of andere activiteiten door particulieren, ondernemingen, politieke partijen, organisatoren, (festival)organisatie(s) en andere belanghebbenden, tenzij met schriftelijke toestemming van de petitionaris.

De petitie is ten alle tijde neutraal van particuliere uitingen, ondernemingen, politieke partijen, organisatoren, (festival)organisatie(s) en andere belanghebbenden.

+Read more...

Aan deze petitie kunnen geen rechten worden ontleend of conclusies worden getrokken door derden.

Deze petitie is bedoeld voor een ieder die zich persoonlijk voorstander acht van het behoud van festivals en evenementen in Leeuwarden en hiermee zijn of haar stem wil laten horen. De wijze waarop de petitie zal worden aangeboden, ingediend, gehanteerd of afgehandeld, hierover neemt de petitionaris t.z.t. een besluit. Nieuws omtrent dit (toekomstige) besluit maakt de petitionaris via de media bekend.

Vragen over de inhoud van de petitie kunnen worden gesteld via het e-mailadres van de petitionaris: leeuwardenlevendig@gmail.com

2018-09-27

De eerste stap naar een goede oplossing is gezet!

Beste voorstander,

Mede door jouw stem heeft de petitie nu al effect! De verantwoordelijke wethouder heeft als doel gesteld een oplossing te vinden voor het behouden van de festivals voor de komende tien jaar. Wat ons betreft een fantastisch streven!

Een streven is mooi, een concrete oplossing voor de komende tien jaar is beter! Hoe meer voorstanders zich verenigen op ons platform, des te sterker we staan met z’n allen.

+Read more...

Deel daarom de petitie zo vaak je kan: https://festivalsinleeuwarden.petities.n

Tot het moment dat er een concrete oplossing is gevonden en er met zekerheid kan worden gezegd dat de festivals en evenementen in Leeuwarden blijven, volgen wij ontwikkelingen op de voet. Inmiddels zijn wij als belanghebbende aangeschoven bij relevante overleggen en bijeenkomsten.

Wil je als voorstander op de hoogte worden gehouden van ontwikkelingen? Like en volg dan onze Facebookpagina: "Leeuwarder festivals en evenementen horen in ónze stad." Dit is de link: https://www.facebook.com/LeeuwardenLevendig

Hartelijke groet, Leeuwarden Levendig!

Aletta Groeneveld (Petitionaris) en John Moerland

2018-09-06