You, the petitioner
Lange virm trein

Langere treinen door Zeeland

5 signatures

In de provincie Zeeland rijdt er altijd maar 1 dubbeldekker treinstel met maar 4 of 6 rijtuigen, omdat de stations tussen Roosendaal en Vlissingen niet zo groot zijn. Maar de stations zijn wel net lang genoeg voor een trein met 8 rijtuigen en die rijden er helaas niet! Dat zou wel een verbetering zijn voor het spitsuur in Zeeland!

Petition

We

Treinreizigers van de provincie Zeeland (tussen Roosendaal en Vlissingen)

 

observe

  • Wij zouden zowel binnen als buiten de spitsuren beter treinverkeer in onze regio kunnen gebruiken.

  • Op onze lijn rijdt altijd maar 1 dubbeldekker treinstel tegelijk, omdat de stations tussen Roosendaal en Vlissingen: Bergen op Zoom, Rilland-Bath, Krabbendijke, Kruiningen-Yerseke, Kapelle-Biezelinge, Goes, Anermuiden, Middelburg en Vlissingen-Souburg niet zulke lange perrons hebben.

  • Maar die perrons zijn wel net lang genoeg voor een trein met 8 rijtuigen, dus dan zou NS beter voortaan 2 treinstellen, met 4 rijtuigen aan elkaar kunnen koppelen, zodat er meer ruimte is in de trein in Zeeland. In plaats van dat de NS, nu regelmatig met 2 treinstellen rijdt waarvan het achterste stel in Roosendaal wordt losgekoppeld. Omdat de stations op de Zeeuwse lijn niet zo groot lijken.

 

and request

NS en Prorail in de toekomst 2 dubbeldekker-treinstellen van 4 rijtuigen aan elkaar te koppelen (zie het plaatje) en die dan over de Zeeuwse Lijn laten rijden, zodat er zowel binnen als buiten de spits meer mensen mee kunnen in de trein. Want de stations op de Zeeuwse lijn zijn misschien niet groot, maar wel groot genoeg voor 2 gekoppelde (dubbeldekker) treinstellen met 4 rijtuigen.

The answer

Doel is behaald!

Het doel van deze petitie is behaald! De NS zet nu intercity's in van 2 gekoppelde treinstellen met 4 rijtuigen, die van Amsterdam naar Vlissingen en terug rijdt! Deze trein stopt dan alleen wel in de grote plaatsen: Bergen op Zoom, Goes en Middelburg, en niet de andere kleine plaatsen: Rilland-Bath, Krabbendijke, Kruiningen-Yerseke, Kapelle-Biezelinge, Arnemuiden en Vlissingen-Souburg. Maar dat is ook niet per se nodig, want als de trein dan overal stopt duurt de reis te lang. De andere stations krijgen soms ook een intercity van maar 1 treinstel met 4 of 6 rijtuigen. En straks ook weer de sprinter van Vlissingen naar Roosendaal die overal stopt.

 

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
openbaar vervoerbedrijf 
Petition desk:
Closing date:
2018-12-28 
Status:
Answered 
Lead petitioner:
Tim Sekac 
Website:

History

Signatures

Updates

Doel is behaald!

Het doel van deze petitie is behaald! De NS zet nu intercity's in van 2 gekoppelde treinstellen met 4 rijtuigen, die van Amsterdam naar Vlissingen en terug rijdt! Deze trein stopt dan alleen wel in de grote plaatsen: Bergen op Zoom, Goes en Middelburg, en niet de andere kleine plaatsen: Rilland-Bath, Krabbendijke, Kruiningen-Yerseke, Kapelle-Biezelinge, Arnemuiden en Vlissingen-Souburg. Maar dat is ook niet per se nodig, want als de trein dan overal stopt duurt de reis te lang.

+Read more...

De andere stations krijgen soms ook een intercity van maar 1 treinstel met 4 of 6 rijtuigen. En straks ook weer de sprinter van Vlissingen naar Roosendaal die overal stopt.

2018-02-26