You, the petitioner
Maxresdefault

Laat weer spelende kinderen toe bij de Drentse Koe!

1,112 signatures

Bij speel- en ijsboerderij de Drentse Koe in Ruinerwold is er volop ruimte voor buitenrecreatie op 1,5 meter afstand tot anderen. Met een goed plan kunnen gezinnen er ook in coronatijd veilig genieten en kan de Drentse koe zijn gastvrijheid weer uitoefenen. Toegang reguleren is er geen probleem.

Petition

We

Ouders van gezinnen met jonge en schoolgaande kinderen

 

observe

  • dat zij al hebben laten zien dat zij in coronatijd veilig bezoekers kunnen toelaten
  • dat zij willen meedenken over oplossingen
  • dat het er net zo veilig is als op campings, openbare speeltuinen en horecaterrassen
  • dat het met meer veilige speelplekken overál een beetje minder druk wordt
  • dat het geen pretpark is met wachtrijen
  • dat de bewegingen naar de Drentse koe niets voorstellen bij alle toeristische verkeersbewegingen

 

and request

de veiligheidsregio Drenthe om in gesprek te gaan met de Drentse koe over mogelijkheden om veilig de deuren weer te kunnen openen.

Zodat wij met onze gezinnen weer kunnen genieten van deze prachtige buitenlocatie als het mooie weer zich aandient.

Veiligheidsregio Drenthe, durf uw ogen te openen voor wat de Drentse koe kan betekenen voor onze jongsten en hun ouders!

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Regiobestuur 
Petition desk:
Lead petitioner:
Paulette Hendrikx  

History

Signatures

Updates

Petitie aangeboden bij voorzitter veiligheidsregio Drenthe

Vanmiddag heb ik de petitie en de eerste 1000 ondertekeningen aangeboden bij de voorzitter van de Veiligheidsregio Drenthe, Marco Out. Symbool voor de petitie staat een vlaggenlijn met 125 Drentse Koe vlaggetjes en "op/van het slot" illustraties. Marco Out ondersteunt alle argumenten die in de petitie staan.

+Read more...

Het door minister de Jonge bepaald beleid is leidend sinds de noodverordening werd vervangen door wetgeving. Hij neemt de petitie mee in zijn overleggen met de andere veiligheidsregio voorzitters en met de andere Drentse burgemeesters. Zoals jullie weten verzoeken wij de Drentse burgemeesters om in gesprek te gaan en open te staan voor de mogelijkheden. Als hij bij de Drentse Koe komt, zal hij de vlaggenlijn meenemen en hopelijk kan dan zo snel mogelijk de vlag uit bij de Drentse Koe. Verder heb ik hem nog gewezen op een aantal gelegenheden in Drenthe die wél open kunnen. Die zal hij dan ook in het Drentse veiligheidsregio overleg bespreken.

2021-05-11