You, the petitioner
Logo large

Laat Stichting Net Niet Genoeg niet in de kou staan

215 signatures

Stichting Net Niet Genoeg zet zich al sinds 2013 in voor inwoners van Schiedam die op of onder de armoedegrens leven. Echter, zij moeten op 31-8 hun pand verlaten, wat inhoudt dat zij de mensen die het zo hard nodig hebben, niet meer kunnen helpen. Stichting Net Niet Genoeg verdient een eigen plek!

Petition

We

gasten, donateurs, sponsors en warm hart toedragers van Stichting Net Niet Genoeg

 

observe

dat Stichting Net Niet Genoeg, die een enorme maatschappelijke waarde heeft voor de inwoners van de gemeente Schiedam en van onschatbare waarde is voor haar gasten, vanaf september haar werk niet meer kan doen omdat er volgens de gemeente Schiedam geen geschikte ruimte is om deze stichting te huisvesten. Terwijl er scholen en winkelpanden te over leeg staan in de stad.

 

and request

dat de gemeente Schiedam laat zien dat zij ook de inwoners van Schiedam die het niet breed hebben, ruim 10% van alle inwoners, een warm hart toedragen. Deze stichting is van onschatbare waarde en wij verwachten dan ook dat de gemeente Schiedam zorgt dat deze stichting nog dit jaar een goede locatie heeft waar zij ons weer kan ontvangen, als donateur of als gast.

The answer

Groen licht

Goed nieuws! Morgen kunnen we het contract tekenen voor ons nieuwe pand aan de Strickledeweg. Het gaat uitsluitend om opslag, dus er is nog geen oplossing voor de Net Niet Genoeg Dagen. Maar wel hebben we besloten de petitie voor nu te stoppen. Want dit pand hebben we niet alleen aan onszelf, maar zeker ook aan de gemeente Schiedam te danken! We willen alle ondertekenaars hartelijk danken voor uw steun. Uw handtekening heeft zeker ook geholpen! Na de zomer gaan we verder op zoek naar een structurele oplossing.

 

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Schiedam 
Petition desk:
Closing date:
2017-10-20 
Answer expected:
2017-10-30 
Status:
Answered 
Lead petitioner:
Natasja Westmaas 
Organisation:
Stichting Net Niet Genoeg 
Website:

History

Signatures

Updates

Groen licht

Goed nieuws! Morgen kunnen we het contract tekenen voor ons nieuwe pand aan de Strickledeweg. Het gaat uitsluitend om opslag, dus er is nog geen oplossing voor de Net Niet Genoeg Dagen.

+Read more...

Maar wel hebben we besloten de petitie voor nu te stoppen. Want dit pand hebben we niet alleen aan onszelf, maar zeker ook aan de gemeente Schiedam te danken! We willen alle ondertekenaars hartelijk danken voor uw steun. Uw handtekening heeft zeker ook geholpen! Na de zomer gaan we verder op zoek naar een structurele oplossing.

2017-08-03

Goed nieuws

We zijn al een aantal weken druk in overleg met de gemeente Schiedam. Eind vorige week is dat alles in een stroomversnelling gekomen en hoewel een structurele oplossing er nog niet is, zijn we op 1 onderzoek na voorzien van opslagruimte waar we in elk geval ook weer donaties kunnen aannemen.

Ondertussen zoeken wij natuurlijk verder naar een geschikte locatie waar wij ook onze gasten weer kunnen ontvangen.

+Read more...

Waar wij hen kunnen laten kiezen uit de vele honderden donaties die wij jaarlijks ontvangen. Hiervoor zijn we in gesprek met de gemeente, maar ook met vastgoedeigenaren en ook met tijdelijke locaties die we eventueel voor een of meerdere weken zouden kunnen gebruiken.

Hoewel de petitie zou kunnen insinueren dat wij van mening zijn dat de gemeente ons "probleem" moet oplossen, zijn wij ons er terdege van bewust dat dit een probleem is wat we met elkaar moeten oplossen. De oplossing ligt niet bij de gemeente, maar ligt bij een pand, ongeacht de eigenaar.

Wel is het zo dat de panden die uitermate geschikt zijn voor onze stichting, panden zijn die in bezit zijn van de gemeente Schiedam. Denk aan scholen en gymzalen. Maar ook bedrijfspanden van andere vastgoedeigenaren houden wij allemaal in de gaten. We zijn echter ook gebonden aan een klein budget voor huur, water en elektriciteit. Het maakt de zoektocht erg moeilijk, maar we zoeken door.

Omdat wij in afwachting zijn van 1 onderzoek, zullen we de petitie open laten staan tot de formele sleuteloverdracht heeft plaats gevonden. Daarna zullen wij de petitie sluiten, omdat wij na de zomer o.m. in samenwerking met de gemeente onze zoektocht naar een structurele oplossing zullen voortzetten.

2017-07-26

Al ruim 150 handtekeningen

Vandaag zijn we bij een tijdelijke opslaglocatie gaan kijken. De eerste indruk is prima en we zullen samen met de gemeente gaan kijken hoe nu verder.

+Read more...

We hopen u nog deze week te kunnen melden dat opslag is geregeld. Daarmee is het eerste grote probleem verholpen, namelijk: waar laten we onze spullen als we op 31 augustus uit ons pand moeten zijn.

Een structurele oplossing - een vaste locatie waar wij onze Net Niet Genoeg Dagen kunnen organiseren - is er nog niet, maar kansen zijn ook uitdagingen. Want wij zullen onze ruim 800 gasten niet in de kou laten staan. Uw handtekening is dus nog steeds hard nodig en het delen van deze petitie ook. Want hoewel we zeker op de goede weg zijn, zijn we er nog niet. Maar de druk is van de ketel. En dat is al heel wat waard!

2017-07-24