You, the petitioner
Download %281%29

Laat de Introductieweken 2020 doorgaan

1,462 signatures

Het kabinet praat momenteel over het verbieden van de introductieweken. Hierbij is niet eerst overlegd met de plaatselijke studentenorganisaties die al aangepaste plannen hebben klaarliggen. De studentenorganisaties hadden eerst geraadpleegd moeten worden.

Red de introductiedagen 2020 !

Petition

We

250.000 HBO/WO studenten die zich hebben aangemeld voor een introductieweek en studentenorganisaties

 

observe

  • dat het kabinet overweegt om de introductiedagen 2020/2021 landelijk te verbieden
  • studenten zouden een risico-groep vormen.
  • terwijl introductiebesturen actief en in landelijk overleg maanden hebben gewerkt aan een introductieprogramma waarin maatregelen zijn genomen tegen Covid-19.
  • de introductie is des te belangrijker in het aankomende studiejaar door het wegvallen van overige sociale omgevingen.

 

and request

de introductiedagen niet (bij uitstek) te verbieden voordat er aanvullende informatie is ingewonnen op landelijk (via LOCI) of lokaal (introductiebesturen) niveau over de maatregelen die zijn genomen om verspreiding van virussen tijdens de introductiedagen tegen te gaan.

Wij vragen het kabinet te waken over het voortbestaan van cultureel studentenerfgoed!

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Kabinet 
Petition desk:
Closing date:
2020-08-06 
Lead petitioner:
Laurens van Giersbergen 
Organisation:
AKvV / LOCI 
Website:

History

Signatures

Updates

Introductieweken zonder ontgroening

Introductieweken kunnen inderdaad doorgaan, maar wel in aangepaste vorm en er komt geen ontgroening. Haagse bronnen zeiden al dat de introductieweken voor nieuwe studenten op universiteiten en hogescholen mogen doorgaan onder voorwaarden.

+Read more...

Dat is inderdaad het geval. De activiteiten moeten informatief van aard zijn, zei Rutte, bijvoorbeeld over de invulling van het eerste collegejaar.

Verder organiseren onderwijsinstellingen hun introductieactiviteiten zo veel mogelijk online. Fysieke activiteiten kunnen alleen in kleine groepen plaatsvinden.

Studieverenigingen en studentensportverenigingen mogen alleen fysieke activiteiten organiseren als die nodig zijn voor de introductie van een studie of sport. Ook dat gebeurt in kleine groepen, met een eindtijd van uiterlijk 22.00 uur. Er wordt geen alcohol bij gedronken.

2020-08-06

Introweken studenten mogen toch doorgaan, maar met grote beperkingen

De introductieweken voor nieuwe studenten op universiteiten en hogescholen mogen toch doorgaan, zolang de organisatoren zich aan bepaalde beperkingen houden. Dat gaat het kabinet vanavond bekendmaken, zeggen bronnen in Den Haag.

Gisteren leek het er nog op dat de kennismakingsweken helemaal verboden zouden worden, maar daar is het kabinet van teruggekomen.

+Read more...

Sommige ministers vonden het erg belangrijk dat er voor de sociale contacten van nieuwe studenten toch activiteiten konden worden georganiseerd.

"Zonder introweek kun je niet aarden in een nieuwe omgeving"

Introweken gaan door, maar met beperkingen: 'We hadden ook al geen examengala' Om te voorkomen dat de bijeenkomsten uitgroeien tot brandhaarden van het coronavirus, worden er wel voorwaarden opgelegd. Studierichtingen en studentensportverenigingen mogen kennismakingsactiviteiten organiseren, maar tot uiterlijk 22 uur en zonder alcohol. Ontgroeningen door studentenverenigingen zijn verboden.

Veel universiteiten en studentenverenigingen hadden al aangekondigd dat ze de kennismakingstijd dit jaar gingen aanpassen aan de coronaregels. Veel activiteiten worden online gehouden.

2020-08-06

Kabinet wil introductieweken voor studenten schrappen

Het kabinet wil dat de introductieweken voor nieuwe studenten op hogescholen en universiteiten dit jaar niet doorgaan. De introducties baren de betrokken ministers zorgen, omdat het handhaven van de coronamaatregelen moeilijk zal zijn.

Vandaag valt het officiƫle besluit, maar ingewijden zeiden gisteren tegen RTL Nieuws dat ze de kans dat de introductieweken toch mogen doorgaan heel klein is.

+Read more...

Studenten worden door het kabinet gezien als een risicogroep in de verspreiding.

Eerder dan verwacht Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge geven vanavond om 19.00 uur opnieuw een persconferentie over de coronamaatregelen. Dat is eerder dan verwacht, doordat het aantal besmettingen met het coronavirus de afgelopen weken weer aanzienlijk is toegenomen.

2020-08-06