U, de petitionaris

Kijkersboycot kwalificatiewedstrijden WK voetbal 2022

REDEN VOOR AFWIJZING

Helaas, petities.nl is voor petities aan de overheid en dergelijke monopolisten. Uw petitie gaat over een sociale afspraak tussen burgers onderling. De overheid gaat daar niet over.

  • U bent volledig vrij om andere burgers te overtuigen zich anders, naar uw wens, te gedragen. Als er wetten zijn die dit moeilijk maken kunt u natuurlijk wel een petitie daarover starten.

  • Een uitweg is om samen met anderen een organisatie op te richten (als die er niet al is) en daarvoor steun in de vorm van subsidie of publiciteit te vragen. Dat kan wel met een petitie.

  • Een laatste mogelijkheid om aandacht voor iets te vragen is door te vragen of de Koning op bezoek komt. Dat kan met een brief die ook de vorm van een petitie kan aannemen. Omdat uiteindelijk een minister verantwoordelijk is voor wat de Koning doet zijn alleen niet-controversiële bezoeken mogelijk. Aftasten of iets controversieel is kan door zo'n afwijzing aan te vragen, wat ook bruikbaar is bij het trekken van aandacht.


Tijdens de bouw van diverse stadions en bijbehorende infrastuctuur zijn tenminste (!) 6500 arbeiders overleden.

De KNVB en onze 'Oranje leeuwen' kijken tot op heden voor het gemak even de andere kant op.

Het is tijd voor een STERK publiek signaal. Dat signaal zijn wij: De supporter / de kijker.

Petitie

Wij

De supporter van het Nederlands Elftal met een juist gevoel voor mensenrechten

 

constateren

Dat het onjuist en inhumaan is dat de KNVB en spelers van het Nederlands Elftal 'de andere kant kijken' wanneer het gaat over het WK voetbal van 2022 in Qatar en alle daarbij bekende misstanden.

Zo lang de KNVB en de spelers van het Nederlands Elftal zich niet uitspreken over deze situatie is het (helaas) noodzakelijk om een duidelijk publiek signaal te organiseren.

 

en verzoeken

Om de kwalificatiewedstrijden voor het WK voetbal van 2022 in Qatar te boycotten.

Stem niet af op live uitzendingen van deze wedstrijden op radio en TV. En koop (in de toekomst) geen kaartjes voor deze wedstrijden.

Laten we met elkaar een helder signaal afgeven. Laten we zorgen voor een negatief kijkcijferrecord en lege tribunes!

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
sportfederatie 
Petitieloket:
Einddatum:
24-03-2021 
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
Gijs Martijnse 

Geschiedenis

Ondertekeningen