U, de petitionaris
Petitie2

Kies juist nu voor internationale samenwerking

7.954 ondertekeningen

Op dit moment strijden mensen overal ter wereld tegen (klimaat)rampen, oorlogen, uitbuiting, armoede en ongelijkheid. Juist nu kunnen we niet bezuinigen op internationale samenwerking. Laat de wereld niet in de steek. Stop de bezuinigingen op internationale samenwerking!

In English

Petitie

Wij

die een leefbare en hoopvolle wereld voor iedereen willen

 

constateren dat:

  • het essentiële werk van onze diplomaten, maatschappelijke organisaties en bedrijven in één klap dreigt te worden vernietigd
  • juist nu het aantal crises alleen maar toeneemt
  • droogte, overstromingen, geweld, conflicten en armoede komen steeds vaker voor
  • dit vraagt om méér internationale samenwerking, niet om minder.

 

en verzoeken

de geplande bezuinigingen op internationale samenwerking te stoppen en het budget op het huidige niveau te handhaven.

Zodat Nederland kan blijven investeren in vrede, veiligheid stabiliteit en gezondheid wereldwijd.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
10-09-2024 
Petitionaris:
Partos, namens een brede coalitie individuen en organisaties die staan voor internationale samenwerking 
Organisatie:
Partos 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Veel steun voor de petitie!

We zijn blij met alle mensen en organisaties die deze petitie steunen. Inmiddels hebben veel politieke (jongeren) partijen de petitie ondertekend, zoals de ChristenUnie, D66, SGP, SP, Volt, CDJA, Dwars, Jonge Democraten, Jonge Socialisten, JOVD, JSC, PerspectieF en SGP Jongeren.

+Lees meer...

Ook veel prominenten, BN'ers, universiteiten en NGO's ondertekenden de petitie. Voorafgaan aan Prinsjesdag willen we de petitie overhandigen aan de Kamerleden Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Helpen jullie mee met het delen van deze petitie om nog meer handtekeningen te krijgen? Samen kunnen we echt het verschil maken.

Het is belangrijk om te laten zien dat we opkomen voor het het essentiële werk van onze diplomaten, maatschappelijke organisaties, bedrijven en betrokken vrijwilligers. Juist nu het aantal crises alleen maar toeneemt is samenwerken cruciaal. We willen dat Nederland over de grenzen blijft kijken en blijft investeren in veiligheid stabiliteit en gezondheid wereldwijd. Het is nog niet te laat om het tij te keren. Het hoofdlijnenakkoord wordt door de nieuwe minister uitgewerkt tot regeerakkoord. Spreek je daarom uit voor internationale samenwerking. Samen staan we sterk! Nu en in de toekomst

08-07-2024

Top dat je meedoet! En nu?

We hebben inmiddels 3654 ondertekenaars bereikt. Meer dan 100 organisaties, waaronder maatschappelijke organisaties, universiteiten, religieuze organisaties, politieke partijen en jongerenorganisaties, sloten zich al aan bij de petitie.

Een goed begin, maar er zijn nog veel meer handtekeningen nodig om écht het verschil te maken.

+Lees meer...

Daarom hebben we jou hard nodig!

Laten we de petitie nóg breder verspreiden

  • Deel de petitie veelvuldig op je social kanalen en via je app-groepen.
  • Vraag al je vrienden, kennissen en collega's om de petitie ook te ondertekenen.
  • Vraag jouw organisatie (je werk, je politieke partij, etc.) om de petitie te ondersteunen.
  • Neem een video op om jouw steun voor de petitie uit te spreken. Ken je of ben je een bekende Nederlander? Steun de petitie via jouw kanalen!
  • Gebruik je podium om je uit te spreken voor de petitie! Schrijf je een opiniestuk, mag je langskomen bij een tv-programma of spreek je een journalist? Noem de petitie!
20-06-2024