U, de petitionaris
Snelfietspad eeneind nuenen header petitie

Kies een veilig tracé voor het snelfietspad Helmond-Eindhoven

131 ondertekeningen

Het gekozen tracé voor snelfietspad Eindhoven-Helmond over Eeneind zal voor onveiligheid zorgen en zal de leef- en bereikbaarheid voor bewoners en industrie belemmeren. Met deze petitie vragen wij om een nieuwe veiligheidsanalyse en een democratische besluitvorming.

Petitie

Wij

Diverse bewoners en ondernemers van Eeneind, Nuenen, Collse Heide en Spaarpot

 

constateren dat:

Dat:

  • het idee voor het snelfietspad Helmond-Eindhoven over Eeneind te laten lopen is gebaseerd op de situatie in 1994

  • de industrie en het bewonertal en daardoor de verkeersdruk op en rond Eeneind (en Spaarpot) sindsdien fors is toegenomen

  • er een omissie zit in de veiligheidsanalyse van 2022 en de aanbevelingen uit de analyse van 2005 niet in de besluitvorming zijn meegenomen

  • er van enige inspraak van betekenis geen sprake is geweest

 

en verzoeken

gezien de omissie in de veiligheidsanalyse uit 2022 en de aanbevelingen uit de analyse van 2005 een nieuw veiligheidsonderzoek en tevens alle belanghebbenden (ondernemers en bewoners) een democratische mogelijkheid tot inspraak en eventueel bezwaar aan te bieden om zodoende tot een veilige en voor allen bevredigende oplossing te komen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Samenwerkingsverband 
Petitieloket:
Einddatum:
20-07-2023 
Petitionaris:
Elle Swinkels e.a. 
Organisatie:
Diverse bewoners Eeneind 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Verzet tegen snelfietspad in Nuenen neemt toe, uitspraken Helmondse wethouder vallen verkeerd

NUENEN - De voltooiing van het snelfietspad tussen Helmond en Eindhoven dreigt verder te vertragen door weerstand in Nuenen. De politiek, de Fietsersbond én wijkbewoners blijven volhouden dat de oversteek in de Collse Hoefdijk niet veilig is. Volledig ED artikel: https://www.ed.nl/nuenen-gerwen-en-nederwetten/verzet-tegen-snelfietspad-in-nuenen-neemt-toe-uitspraken-helmondse-wethouder-vallen-verkeerd~a5d45905/?fbclid=IwAR1q327KqwY-pJ8biidyAGBDn0uoEjk8Ohh2X6YU7aVCZCdrIotKhhg3sfk

Volledige tekst te downloaden via Facebook 'STEM van Nuenen, Gerwen en Nederwetten' https://www.facebook.com/groups/5502300499836046

.

10-05-2023

ED | Aantal Nuenenaren ongelukkig met snelfietspad Eindhoven-Helmond: ‘Het wordt wachten op ongelukken’

Wethouder Bonte uit Helmond geeft aan klaar te zijn met het Nuenens getreuzel rondom de aanleg van het snelfietspad. Als na bijna 30 jaar praten en plannen er nog steeds hobbels zijn om dit pad te realiseren, dan is er iets grondig mis, stelt de Nuenense CDA-leider Cees Meijvis. Lees het artikel in ED: https://www.ed.nl/opinie/aantal-nuenenaren-ongelukkig-met-snelfietspad-eindhoven-helmond-het-wordt-wachten-op-ongelukken~a78bb6f7/?fbclid=IwAR14SaxZgywrEMpefmPT51YMfplvE9QeFPfo-laVBk-Mcw7VJG0wHbbY0 .

10-05-2023

Nuenen wil nieuw onderzoek naar veiligheid snelfietspad bij spoorwegovergang

De gemeente Nuenen wil dat opnieuw wordt gekeken naar de veiligheid van het beoogde snelfietspad langs het spoor. Specifiek de oversteek in de drukke Collse Hoefdijk baart zorgen en dient opnieuw onder de loep te worden genomen.

Lees het gehele artikel: https://www.ed.nl/nuenen-gerwen-en-nederwetten/nuenen-wil-nieuw-onderzoek-naar-veiligheid-snelfietspad-bij-spoorwegovergang~a9918f0f/?fbclid=IwAR3QzO1IBKThXLRxugjn37fVDFxlAdske2juen9oxVxHeUeO3hWACdtqs.

06-05-2023