You, the petitioner
Snelfietspad eeneind nuenen header petitie

Kies een veilig tracé voor het snelfietspad Helmond-Eindhoven

131 signatures

Het gekozen tracé voor snelfietspad Eindhoven-Helmond over Eeneind zal voor onveiligheid zorgen en zal de leef- en bereikbaarheid voor bewoners en industrie belemmeren. Met deze petitie vragen wij om een nieuwe veiligheidsanalyse en een democratische besluitvorming.

Petition

We

Diverse bewoners en ondernemers van Eeneind, Nuenen, Collse Heide en Spaarpot

 

establish that:

Dat:

  • het idee voor het snelfietspad Helmond-Eindhoven over Eeneind te laten lopen is gebaseerd op de situatie in 1994

  • de industrie en het bewonertal en daardoor de verkeersdruk op en rond Eeneind (en Spaarpot) sindsdien fors is toegenomen

  • er een omissie zit in de veiligheidsanalyse van 2022 en de aanbevelingen uit de analyse van 2005 niet in de besluitvorming zijn meegenomen

  • er van enige inspraak van betekenis geen sprake is geweest

 

and request

gezien de omissie in de veiligheidsanalyse uit 2022 en de aanbevelingen uit de analyse van 2005 een nieuw veiligheidsonderzoek en tevens alle belanghebbenden (ondernemers en bewoners) een democratische mogelijkheid tot inspraak en eventueel bezwaar aan te bieden om zodoende tot een veilige en voor allen bevredigende oplossing te komen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Samenwerkingsverband 
Petition desk:
Closing date:
2023-07-20 
Lead petitioner:
Elle Swinkels e.a. 
Organisation:
Diverse bewoners Eeneind 

History

Signatures

Updates

Verzet tegen snelfietspad in Nuenen neemt toe, uitspraken Helmondse wethouder vallen verkeerd

NUENEN - De voltooiing van het snelfietspad tussen Helmond en Eindhoven dreigt verder te vertragen door weerstand in Nuenen. De politiek, de Fietsersbond én wijkbewoners blijven volhouden dat de oversteek in de Collse Hoefdijk niet veilig is. Volledig ED artikel: https://www.ed.nl/nuenen-gerwen-en-nederwetten/verzet-tegen-snelfietspad-in-nuenen-neemt-toe-uitspraken-helmondse-wethouder-vallen-verkeerd~a5d45905/?fbclid=IwAR1q327KqwY-pJ8biidyAGBDn0uoEjk8Ohh2X6YU7aVCZCdrIotKhhg3sfk

Volledige tekst te downloaden via Facebook 'STEM van Nuenen, Gerwen en Nederwetten' https://www.facebook.com/groups/5502300499836046

.

2023-05-10

ED | Aantal Nuenenaren ongelukkig met snelfietspad Eindhoven-Helmond: ‘Het wordt wachten op ongelukken’

Wethouder Bonte uit Helmond geeft aan klaar te zijn met het Nuenens getreuzel rondom de aanleg van het snelfietspad. Als na bijna 30 jaar praten en plannen er nog steeds hobbels zijn om dit pad te realiseren, dan is er iets grondig mis, stelt de Nuenense CDA-leider Cees Meijvis. Lees het artikel in ED: https://www.ed.nl/opinie/aantal-nuenenaren-ongelukkig-met-snelfietspad-eindhoven-helmond-het-wordt-wachten-op-ongelukken~a78bb6f7/?fbclid=IwAR14SaxZgywrEMpefmPT51YMfplvE9QeFPfo-laVBk-Mcw7VJG0wHbbY0 .

2023-05-10

Nuenen wil nieuw onderzoek naar veiligheid snelfietspad bij spoorwegovergang

De gemeente Nuenen wil dat opnieuw wordt gekeken naar de veiligheid van het beoogde snelfietspad langs het spoor. Specifiek de oversteek in de drukke Collse Hoefdijk baart zorgen en dient opnieuw onder de loep te worden genomen.

Lees het gehele artikel: https://www.ed.nl/nuenen-gerwen-en-nederwetten/nuenen-wil-nieuw-onderzoek-naar-veiligheid-snelfietspad-bij-spoorwegovergang~a9918f0f/?fbclid=IwAR3QzO1IBKThXLRxugjn37fVDFxlAdske2juen9oxVxHeUeO3hWACdtqs.

2023-05-06