U, de petitionaris
Petitie

Houd de Heyendaalseweg open

3.138 ondertekeningen

Radboud Universiteit, Radboudumc, HAN en gemeente Nijmegen werken aan een autoluwe campus. Ze willen de Heyendaalseweg tussen de Kapittelweg en Houtlaan afsluiten voor autoverkeer. Dit zal leiden tot nog meer verkeers- en parkeeroverlast in de omliggende wijken.

Petitie

Wij

Omwonenden van Campus Heijendaal

 

constateren dat:

  • dat de gemeente grote haast heeft: zomer 2023 stelt B&W Gebiedvisie Campus Heijendaal vast, die de autoluwe campus mogelijk maakt;
  • dat afsluiting van de Heyendaalseweg een belangrijke toegangsweg tot de wijk Brakkenstein blokkeert en de toegang van de wijk Park Heijendaal via de Laan van Scheut en de Thesaurierweg op de Kapittelweg nog moeilijker en onveiliger wordt;
  • dat de omliggende wijken de prijs betalen voor een autoluwe campus.

 

en verzoeken

  • Gemeenteraad en B&W op te komen voor de belangen van haar bewoners en niet alleen voor die van universiteit, ziekenhuis en HAN (campuspartners);
  • een autoluwe campus niet ten koste te laten gaan van een duurzame en gezonde leefomgeving in de omliggende wijken, door het afwentelen van verkeers- en parkeeroverlast op onze wijken en straten (want dat is niet duurzaam);
  • daarom niet te kiezen voor een afsluiting van de Heyendaalseweg.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Nijmegen 
Petitieloket:
Einddatum:
01-07-2024 
Petitionaris:
Omwonenden Campus Heijendaal 
Organisatie:
Omwonenden Campus Heijendaal (Wie zijn wij? Kijk voor meer achtergrondinformatie bij deze petitie op: www.houdheyendaalsewegopen.nl) 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

2e participatiebijeenkomst op dinsdag 11 juli

Beste ondertekenaar,

Hartelijk dank voor het ondertekenen van onze petitie “Houd de Heyendaalseweg open”. Samen met u hebben tot nu toe al bijna 3.000 anderen hun stem uitgesproken voor herziening van dit plan!

Achter de schermen hebben we als bewonersinitiatief contact gehad met niet alleen de initiatiefnemers, maar ook met Nijmeegse politieke partijen.

+Lees meer...

Daarnaast heeft er met o.a. wethouder Vergunst een gesprek over dit onderwerp plaatsgevonden en hebben wij onze zorgen toegelicht. Via diverse media (online petitie, flyers, wijkraden, een eigen website, Gelderlander, De Brug) is voor het onderwerp inmiddels de nodige aandacht ontstaan.

Participatiebijeenkomst 11 juli

Initiatiefnemers van de campusplannen (Projectgroep Campus Heijendaal) hebben aangegeven participatie (m.b.t. Gebiedsvisie Campus Heijendaal) vorm te geven aan de hand van verschillende thema’s. Voor elk thema zal een participatiebijeenkomst/werksessie georganiseerd worden.
Het eerste thema is “verbindingen en verplaatsingen”, omdat hierover de meeste zorgen bestaan. Binnen dit thema zal ook de Heyendaalseweg aan bod komen. De Projectgroep Campus Heijendaal laat weten dat de uitwerking van voor te leggen denkrichtingen meer tijd heeft gekost dan verwacht.

De bijeenkomst/werksessie over het thema “verbindingen en verplaatsingen” is gepland op;

Datum en tijd: Dinsdag 11 juli, van 19.00 u tot ca. 21.00 u.

Locatie: Radboud Universiteit, Elinor Ostromgebouw, Heyendaalseweg 141 (Theaterzaal C) (Deze locatie is te bereiken via de hoofdingang van het Gymnasion)

Aanmelden: Bij deelname wordt u verzocht aan te melden via aanmeldformulier; klik hier

Uitnodiging en info: De verstuurde uitnodiging, met meer informatie en link naar het aanmeldformulier, zoals verstuurd door Gemeente Nijmegen is ook te vinden op onze website: klik hier

Tijdens bovengenoemde participatiebijeenkomst/werksessie zal het onderwerp mobiliteit op de campus uitvoerig worden besproken. U, als belanghebbende, kunt zich laten informeren over de denkrichtingen van de initiatiefnemers, hierover meedenken en laten weten wat u ervan vindt!

Wij, als bewonersinitiatief “Houd Heyendaalseweg open”, raden u dan ook van harte aan om u aan te melden en deel te nemen aan deze bijeenkomst. Op deze manier kunt u zich, samen met ons, hard maken voor de huidige en toekomstige belangen van de bewoners in de omliggende wijken.

Met vriendelijke groet, en hopelijk tot ziens op 11 juli,

Bewonersinitiatief “Houd Heyendaalseweg open”.

30-06-2023