You, the petitioner
Idee beeld small

Historisch standbeeld op de Vismarkt van Schiedam

Het idee is om een standbeeld toe te voegen op de Vismarkt net als de andere bronzen beelden in de stad om de historie hier terug te laten komen. Waarom de Vismarkt? Dit is de plek waar toeristen samenkomen voor de fluisterboot en om foto's te maken van Molen de Walvis - ofwel: de ultieme plek!

Petition

We

Bewoners en bezoekers van de Lange Haven / Vismarkt / Historische Binnenstad van Schiedam

 

observe

  • Dat er geen duidelijk zichtbare historische verwijzing is in de vorm van een standbeeld naar het verleden van de Vismarkt als locatie voor de verkoop van vis, terwijl het tot plusminus de jaren 60 aanwezig was.
  • Dat er wel brandersknechten, zakkendragers en distillateurs zichtbaar zijn aan de Lange Haven.

 

and request

Middels het wijkbudget centrum, maar mogelijk ook via andere fondsen om een budget te realiseren waarmee de Gemeente Schiedam de handvaten krijgt dit initiatief uit te laten voeren in lijn met de bestaande beelden aan de Lange Haven met een geschikte kunstenaar / beeldhouwer.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Schiedam 
Petition desk:
Closing date:
2019-12-14 
Lead petitioner:
Nick Kiran 
Website:

History

Signatures