U, de petitionaris
Jan pieterszoon coen statue

Het behoud van Jan Pieterszoon Coen

4.643 ondertekeningen

Recente gebeurtenissen hebben er toe geleid er een soort nieuwe beeldenstorm is ontstaan. Deze beelden zouden niet passen binnen de huidige maatschappij. Wij zijn het hiermee oneens. De geschiedenis is de geschiedenis. Het is deel van de cultuur en onze eigen identiteit.

Petitie

Wij

Wij zijn de stille meerderheid. Een meerderheid die tot voor kort alles maar gedoogde.

 

constateren

  • Een luide minderheid dringt ons nu een hypocriete ideologie op.
  • Inwoners geboren en getogen in Hoorn, die geven om de Hoornsche cultuur willen dit stoppen.
  • Hierbij hoort natuurlijk Jan Pieterszoon Coen. Deze man heeft Hoorn persoonlijk op de kaart gezet en draagt tot op heden bij aan onze economie.
  • De gemeente is de activisten al eerder tegemoet gekomen, toen er een plaquette werd opgehangen over het leven van Jan Pieterszoon Coen.
  • Het is waar dat wij niet moeten ontkennen wat er gebeurd is, maar het verwijderen van het standbeeld is niet de oplossing. Onze cultuur moet niet weggevaagd worden!

 

en verzoeken

Wij verzoeken de gemeente onze geschiedenis te blijven erkennen en niet toe te geven aan het geschreeuw van een luide minderheid.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Hoorn 
Petitieloket:
Einddatum:
13-09-2020 
Status:
Ingetrokken 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Interview Noord-Hollands Dagblad

Vandaag werd er contact met mij opgenomen door het Noord-Hollands Dagblad. Zij willen graag ook onze kant van het verhaal horen.

+Lees meer...

Ik heb uitgelegd dat wij het verwijderen van het beeld niet als oplossing zien voor wat er op dit moment speelt. Ook heb ik uitgelegd dat ons doel niet het polariseren van de maatschappij is, maar het willen behouden van onze geschiedenis!

17-06-2020