You, the petitioner
Jan pieterszoon coen statue

Het behoud van Jan Pieterszoon Coen

4,643 signatures

Recente gebeurtenissen hebben er toe geleid er een soort nieuwe beeldenstorm is ontstaan. Deze beelden zouden niet passen binnen de huidige maatschappij. Wij zijn het hiermee oneens. De geschiedenis is de geschiedenis. Het is deel van de cultuur en onze eigen identiteit.

Petition

We

Wij zijn de stille meerderheid. Een meerderheid die tot voor kort alles maar gedoogde.

 

observe

  • Een luide minderheid dringt ons nu een hypocriete ideologie op.
  • Inwoners geboren en getogen in Hoorn, die geven om de Hoornsche cultuur willen dit stoppen.
  • Hierbij hoort natuurlijk Jan Pieterszoon Coen. Deze man heeft Hoorn persoonlijk op de kaart gezet en draagt tot op heden bij aan onze economie.
  • De gemeente is de activisten al eerder tegemoet gekomen, toen er een plaquette werd opgehangen over het leven van Jan Pieterszoon Coen.
  • Het is waar dat wij niet moeten ontkennen wat er gebeurd is, maar het verwijderen van het standbeeld is niet de oplossing. Onze cultuur moet niet weggevaagd worden!

 

and request

Wij verzoeken de gemeente onze geschiedenis te blijven erkennen en niet toe te geven aan het geschreeuw van een luide minderheid.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Hoorn 
Petition desk:
Closing date:
2020-09-13 
Status:
Withdrawn 
Website:

History

Signatures

Updates

Interview Noord-Hollands Dagblad

Vandaag werd er contact met mij opgenomen door het Noord-Hollands Dagblad. Zij willen graag ook onze kant van het verhaal horen.

+Read more...

Ik heb uitgelegd dat wij het verwijderen van het beeld niet als oplossing zien voor wat er op dit moment speelt. Ook heb ik uitgelegd dat ons doel niet het polariseren van de maatschappij is, maar het willen behouden van onze geschiedenis!

2020-06-17