You, the petitioner
Station akkrum

Herstel goede treinverbinding Grou-Jirnsum, Akkrum en Wolvega

4,202 signatures

Op 10 december 2017 gaat de nieuwe NS dienstregeling in en stopt de Intercitytrein niet meer in Grou-Jirnsum, Akkrum en Wolvega. Rechtstreeks naar Zwolle reizen vanuit deze plaatsen kan niet meer. De reistijd naar Zwolle neemt toe met 10 minuten, de reistijd naar steden na Zwolle met 19 minuten.

Petition

We

inwoners van Grou-Jirnsum, Akkrum/ Nes en Wolvega en verder iedereen die gebruik maakt van de trein.

 

observe

  • dat de nieuwe NS dienstregeling heel nadelig is voor degenen die gebruik maken van de trein.

  • Scholieren en forenzen die naar Zwolle reizen moeten in Meppel overstappen en zijn daardoor 10 minuten langer onderweg.

  • De reis naar de Randstad duurt 19 minuten langer en de directe verbinding met Schiphol is verdwenen.

  • Dit is niet goed voor de leefbaarheid van onze dorpen. Bovendien zullen mensen nu misschien de auto verkiezen boven de trein.

 

and request

de reistijden en het aantal overstappen weer terug te brengen naar de oude situatie. Daartoe vragen we de NS om na te gaan hoe de directe verbinding van Grou-Jirnsum, Akkrum en Wolvega met Zwolle hersteld kan worden én roepen we hen op om alternatieven te onderzoeken, zoals de inzet van een extra Intercity of een regioIC, een sprinter die via Zwolle doorrijdt naar de Randstad.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
openbaar vervoerbedrijf 
Petition desk:
Closing date:
2018-01-24 
Lead petitioner:
Gerrie Rozema 
Website:

History

Signatures

Updates

Directie van NS uitgenodigd voor gesprek, tekenen kan nog tot 24 januari!

Al meer dan 4100 mensen hebben door het tekenen van de petitie laten weten dat ze niet gelukkig zijn met de nieuwe dienstregeling. Als initiatiefnemers hebben we inmiddels de NS directie uitgenodigd om de handtekeningen te overhandigen en om met hen in gesprek te gaan over het herstel van de verbinding.

+Read more...

Het zou natuurlijk fantastisch zijn als we dan nog meer handtekeningen kunnen overhandigen. Tekenen kan nog steeds: op 24 januari sluit de petitie en worden de handtekeningen overhandigd aan de directie.

2018-01-21

Stellingwerf.nl: GroenLinks start petitie over herstel intercity

Wolvega - Met ingang van 10 december rijden de Intercitytreinen de stations in Grou-Jirnsum, Akkrum en Wolvega voorbij en rijden er tussen Leeuwarden en Meppel twee sprinters.

De nieuwe dienstregeling van (...) Lees verder.

2017-12-06

Heerenveense Courant: GroenLinks start een petitie: 'De intercity moet stoppen’

HEERENVEEN – Met ingang van 10 december rijden de Intercitytreinen de stations in Grou-Jirnsum, Akkrum en Wolvega voorbij en rijden er tussen Leeuwarden en Meppel twee sprinters.

De nieuwe dienstregeling van (...) Lees verder.

2017-12-06