You, the petitioner
Fb img 1467272984769

Herinvoering maandelijkse grofvuil ophaaldag Leiden

1,728 signatures

Naar aanleiding van de toename van grofvuil op straat een herinvoering van de maandelijkse grofvuil-ophaaldag. Reden? In veel gevallen de hoge kosten voor het persoonlijk laten ophalen van het grofvuil. Dit geldt zeker voor de minima, studenten en de ouderen onder ons. Gemeente Leiden rekent € 30,- per ophaalverzoek.

Petition

We

Bewoners van de gemeente Leiden

 

establish that:

Een toename van grofvuil in de wijken van Leiden. Door invoering van het tegen betaling laten ophalen van grofvuil en het opheffen van de maandelijkse grofvuil-ophaaldag.

 

and request

De herinvoering van de gratis maandelijkse grofvuil-ophaaldag in de Leidse wijken. Op aangewezen verzamelplaatsen zoals het was.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Leiden 
Petition desk:
Closing date:
2016-09-28 
Answer expected:
2016-10-08 
Status:
Closed 
Website:

History

Signatures

Updates

Grofvuil ophalen vanaf volgend jaar weer gratis

LEIDEN, 12 OKTOBER 2016, 11:09

DOOR REANNE VAN KLEEF LEIDEN

Het tarief van dertig euro voor het ophalen van grofvuil wordt per 1 januari 2017 weer afgeschaft. De maatregel die dit jaar werd ingevoerd zorgde voor veel weerstand vanuit de stad.

+Read more...

Veel mensen wilden dit bedrag niet betalen en dumpten hun grofvuil illegaal op straat. De gemeenteraad riep het college van burgemeester en wethouders daarom op om de maatregel weer af te schaffen. Het ophalen van grofvuil kost de gemeente 300.000 per jaar, dat bedrag is nu in de begroting voor 2017 opgenomen.

Met het invoeren van de eigen bijdrage voor het laten ophalen van grofvuil wilde de gemeente niet alleen bezuinigen, maar ook een duurzaamheidsslag slaan. Wanneer het grofvuil naar de milieustraat wordt gebracht kan het namelijk veel beter worden gescheiden. Daarnaast komen meer afgedankte meubelen bij de kringloopwinkels terecht. Zowel de bezoeken aan de milieustraat als aan de kringloopwinkels zijn dit jaar flink toegenomen. Wethouder Paul Laudy gaat nog met de gemeenteraad in gesprek of de voordelen van het huidige systeem kunnen worden meegenomen naar de nieuwe situatie.

De huidige regels blijven dit kalender jaar nog van kracht. “Het budget is gereserveerd per 1 januari aanstaande. Dus voor 2016 blijft gelden dat je het gratis naar de millieustraat kunt brengen en gratis kunt aanbieden bij de kringloopwinkel. Als je wilt dat de gemeente het bij je komt ophalen betaal je een tarief van dertig euro”, aldus wethouder Laudy.

http://sleutelstad.nl/2016/10/12/grofvuil-ophalen-vanaf-volgend-jaar-weer-gratis/

2016-10-13

Eindelijk bericht van Wethouder P. Laudy

Leiden 29-08-2016 De wethouder P. Laudy heeft vandaag 29-08-2016 telefonisch laten weten dat hij morgen 30 augustus een afspraak wil maken betreft de petitie en zijn doel.

Tevens gaf hij aan dat tijdens de evaluatie dit najaar de € 30,- al een discussiepunt wordt.

+Read more...

Dus zal deze petitie grote invloed kunnen hebben op de beslissingen binnen de gemeenteraad tijdens deze evaluatie.

2016-08-29

Betalen voor ophalen grofvuil houdt gemoederen bezig

12 juli 2016

LEIDEN - Het betaald ophalen van grofvuil blijft de gemoederen bezighouden. Sinds begin dit jaar moeten inwoners van Leiden 30 euro betalen als ze grofvuil willen laten ophalen.

+Read more...

Zelf wegbrengen is nog wel gratis, alleen is dat niet altijd mogelijk en beland er afval in het straatbeeld. Vooral voor studenten, minima en ouderen zou het lastig zijn om de kosten te kunnen betalen. De gemeenteraad heeft al aangegeven dat wethouder Paul Laudy moet gaan onderzoeken of het mogelijk is om het grofvuil weer gratis te laten ophalen.

Inmiddels is er een petitie gestart door ontevreden inwoners. De petitie voor de herinvoering van de maandelijkse grofvuil ophaaldag heeft dinsdagmorgen bijna 1400 handtekeningen.

Bron: unity.nu

2016-07-12