U, de petitionaris
Er is nieuws!

 

Vuurwerkverbod

Handhaaf het vuurwerkverbod in Heemstede

229 ondertekeningen

In Heemstede geldt een verbod tot het afsteken van vuurwerk op openbare plaatsen. Wij roepen de gemeente op dit verbod met de inwoners te communiceren en bij overtreding handhavend op te treden.

Petitie

Wij

inwoners van de gemeente Heemstede

 

constateren

  • dat artikel 2:73, lid 2 van de Algemene Plaatselijke Verordening luidt: "Het is verboden consumentenvuurwerk op een openbare plaats te gebruiken als dat gevaar, schade of overlast kan veroorzaken."
  • dat het gebruik van vuurwerk altijd gevaar, schade of overlast kán veroorzaken;
  • dat daarom het afsteken van vuurwerk in Heemstede op openbare plaatsen (zoals openbare wegen, plantsoenen, speelweiden en parken) altijd verboden is.

 

en verzoeken

  1. de gemeente het verbod conform artikel 2:73, lid 2 van de Algemene Plaatselijke Verordening te onderstrepen en na te leven;
  2. de gemeente dit verbod nadrukkelijk te communiceren met de inwoners van Heemstede;
  3. de gemeente met ingang van de jaarwisseling 2019/2020 bij overtreding van dit verbod handhavend op te treden.

Het antwoord

Petitie komt op agenda van de gemeenteraad

Gisteren, 12 november, is de petitie rond het bestaande vuurwerkverbod aangeboden aan de commissie Samenleving van de gemeenteraad. De commissie heeft besloten de petitie in de raadsvergadering van november op de agenda te zetten. Lees er alles over op de leestafel van Politiek café Heemstede.

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Heemstede 
Petitieloket:
Einddatum:
12-11-2019 
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
Pim Prins 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Petitie komt op agenda van de gemeenteraad

Gisteren, 12 november, is de petitie rond het bestaande vuurwerkverbod aangeboden aan de commissie Samenleving van de gemeenteraad. De commissie heeft besloten de petitie in de raadsvergadering van november op de agenda te zetten.

+Lees meer...

Lees er alles over op de leestafel van Politiek café Heemstede.

13-11-2019

Overhandiging petitie live te volgen via internet

Het aanbieden van de petitie vanavond is vanaf 20.00 uur live te volgen via de website van de gemeente..

12-11-2019

Petitie wordt 12 november overhandigd

Op 12 november om 20.00 uur wordt de petitie ‘Handhaaf het vuurwerkverbod in Heemstede’ aangeboden aan de commissie Samenleving van de gemeenteraad. Alle ondertekenaars zijn uiteraard van harte welkom op de publieke tribune.

+Lees meer...

Ook de lokale pers zullen we hiervoor uitnodigen.

Inmiddels hebben burgemeester en wethouders een collegebericht aan de raad aangeboden over vuurwerk en de werking van het artikel in de APV. Daar is behoorlijk wat op af te dingen. In het petitiedocument dat op 12 november overhandigd wordt, zal een uitgebreide reactie op dit collegebericht worden opgenomen. Het betreffende collegebericht is via de gemeentelijke website te raadplegen.

Heel graag tot ziens op 12 november in het gemeentehuis! En tot die tijd: zegt het voort! Tekenen van de petitie kan nog tot en met 11 november!

31-10-2019