You, the petitioner
Vuurwerk hond koptelefoon

Handhaaf Vuurwerkregels voor Dierenwelzijn in Duindorp en Den Haag !

307 signatures

September is aangebroken en terwijl de kruidnoten alweer een maand in de schappen liggen heeft het eerste vuurwerkgeweld deze week ook alweer plaatsgevonden.

Er zijn nog maanden te gaan voordat het officiƫle vuurwerkseizoen begint maar nu al worden er op sommige dagen heftige vuurwerkshows gehouden wat leidt tot angst en onrust.

Deze angst en onrust hebben een zware tol op onze dieren waarbij het afsteken van vuurwerk, zoals bv. Cobra's als normaal wordt beschouwd terwijl het afsteken hiervan soms leidt tot zelfs dodelijke gevolgen want dieren slaan op de vlucht uit pure doodsangst hierdoor; de Nieboerweg overstekend waar over het algemeen veel te hard wordt gereden bijvoorbeeld.

Deze petitie heeft niet alleen als doel om de Gemeente te verzoeken haar beleid aan te scherpen en te zorgen voor verhoogde patrouilles maar vooral om degenen die verantwoordelijk zijn voor het afsteken van vuurwerk te vragen stil te staan bij hun acties en te realiseren welke schade ze veroorzaken. Het gaat hier niet alleen om onze geliefde katten en honden, maar om alle dieren die lijden onder deze situatie. Laten we samen streven naar een veiligere en meer bewuste gemeenschap waarin dierenwelzijn als iets belangrijks wordt beschouwd.

Teken alsjeblieft deze petitie want zij kunnen niet spreken voor zichzelf. En daarom namens hen bij voorbaat dank.

Petition

We

Wij, bezorgde dierenliefhebbers en voorstanders van dierenwelzijn, hebben deze petitie gestart om aandacht te vragen voor de gevaren van vuurwerk voor dierenwelzijn. Samen streven we naar een veiligere en bewustere gemeenschap waarin het welzijn van alle dieren wordt gerespecteerd.

 

establish that:

Het voortijdig afsteken van vuurwerk tijdens ongeoorloofde periodes veroorzaakt aanzienlijke angst en stress bij dieren in onze gemeenschap. Samen kunnen we bijdragen aan een veiligere en diervriendelijkere omgeving door bewustwording en handhaving te bevorderen.

 

and request

Wij verzoeken de gemeente om het afsteken van vuurwerk tijdens ongeoorloofde periodes strenger te handhaven en om bewustwordingscampagnes te bevorderen. Samen kunnen we het welzijn van dieren in onze gemeenschap verbeteren.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Den Haag 
Petition desk:
Closing date:
2023-12-01 
Lead petitioner:
Joost Verduyn 

History

Signatures